Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Joaquim Rodriguez triumfoval na pretekoch Okolo Lombardie

Joaquim Rodriguez Foto: TASR/AP

Stal sa tak prvým Španielom, ktorému sa to podarilo.

Lecco 29. septembra (TASR) - Joaquim Rodriguez sa stal prvým Španielom, ktorý triumfoval v klasických jednodňových cyklistických pretekoch Okolo Lombardie. Trať viedla z Bergama s cieľom v Lecco a merala 251 km.

Rodriguez zaútočil v závere stúpania na Salita di Ello a nechal za sebou silno obsadenú stíhaciu skupinu. Španielsky jazdec je tak na čele poradia World Tour pred víťazom Tour de France Britom Bradleym Wigginsom. Ako druhý prišiel do cieľa ďalśí Španiel Samuel Sanchez, tretí skončil Kolumbijčan Rigoberto Uran.

Daždivé počasie spôsobilo niekoľko pádov. Predčasne z pretekov odstúpil aj majster sveta Philippe Gilbert, ktorý v zjazde stratil stabilitu a utrpel drobné zranenia.

Okolo Lombardie (Bergamo - Lecco, 251 km): 1. Joaquim Rodriguez (Šp./Kaťuša) 6:36:27, 2. Samuel Sanchez (Šp./Euskaltel) +9 s, 3. Rigoberto Uran (Kol./Team Sky), 4. Mauro Santambrogio (Tal./BMC Racing), 5. Sergio Henao (Kol./Team Sky), 6. Ryder Hesjedal (Kan./Garmin), 7. Bauke Mollema (Hol./Rabobank), 8. Oliver Zaugg (Švajč./RadioShack), 9. Alberto Contador (Šp./Saxo Bank), 10. Fredrik Kessiakoff (Švéd./Astana)