Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hossov gól posunul Chicago krok od finále

Slovenskí útočníci Blackhawks Michal Handzuš (vľavo) a Marián Hossa (druhý zľava) oslavujú víťazstvo 3:2 v 4. zápase finále Západnej konferencie hokejovej NHL Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks v noci na piatok 7. júna 2013. Foto: TASR/AP Photo

Vedel som, že mi Handzuš prihrá, povedal Hossa po zápase.

Los Angeles 7. júna (TASR) - Útočníci Marián Hossa a Michal Handzuš opäť potvrdili, že im vzájomná spolupráca funguje na výbornú a v nočnom zápase zámorskej NHL posunuli Chicago už len jedno víťazstvo od účasti vo finále play off. Práve dvaja slovenskí hokejisti sa podpísali pod víťazný gól vo štvrtom zápase finále Západnej konferencie na ľade Los Angeles 3:2.

Rozhodujúci moment duelu prišiel po sedemdesiatich sekundách tretej tretiny piatkového súboja, keď Chicago opäť využilo chybu domácich v rozohrávke. Obranca Johnny Oduya zobral puk útočníkovi LA, poslal do brejku Handzuša, ktorý potiahol do pásma, nabil Hossovi a ten z prvej nedal šancu brankárovi domácich Jonathanovi Quickovi.

"Zbadal som Handzuša s pukom v stredom pásme a zrazu sa pred nami otvoril priestor. Trpezlivo počkal, kým sa uvoľním a vedel som, že mi prihrá. Bola to perfektná prihrávka, ja som sa len snažil poslať puk hore a vyšlo to," uviedol pre chicagotribune.com Hossa, pre ktorého to bol už siedmy gól a 14. bod v play off. Tridsaťštyriročný krídelník sa tak vyšplhal už na delené štvrté miesto medzi kanoniermi a šiestu priečku v produktivite nadstavby.

Chicago vedie v sérii už 3:1 a postup môže spečatiť v noci na nedeľu na domácom ľade v hale United Center. "Je obrovský rozdiel ísť domov za stavu 2:2 alebo 3:1. Sme nadšení, že sme v ich hale vyhrali jeden zápas. Navyše, keď sme vedeli, že doma hrajú tak dobre. Konečne sme zlomili ich sériu," dodal Hossa. Chicago totiž prerušilo 15-zápasovú domácu víťaznú sériu Los Angeles.

Napriek tomu, že "jastrabi" majú k dobru dva zápasy, je slovenský krídelník opatrný. "Sme v dobrej pozícii, no vieme, že ešte nie je nič hotové. Chýba nám jedno víťazstvo a nebude to vôbec ľahké. Posledný zápas je vždy ten najťažší. Musíme hrať výborne v defenzíve. Keď hráme zozadu, sme oveľa lepší tím," prezradil recept na nasledujúci duel.