Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Holloway jednomyseľným verdiktom vybodoval Edgara a obhájil titul

Max Holloway, vľavo, dostáva úder na tvár od Briana Ortega počas majstrovského šampionátu zmiešaných bojových umení na zápase UFC 231 v Toronte v sobotu 8 decembra 2018. Foto: TASR/AP

V hlavnom predzápase večera si jednomyseľným verdiktom po 3 kolách poradila Brazílčanka Chris Cyborgová s kanadskou vyzývateľkou Feliciou Spencerovou.

Edmonton 28. júla (TASR) - Americký zápasník Max Holloway obhájil svoj titul v súboji miešaných bojových umení (MMA) v noci na nedeľu nad vyzývateľom Frankiem Edgarom. V hlavnom zápase pérovej váhovej kategórie (do 65,8 kg) najprestížnejšej svetovej organizácie UFC na podujatí s číselným označením 240 v kanadskom Edmontone zvíťazil 27-ročný šampión jednomyseľným verdiktom rozhodcov po 5. kolách (50:45, 49:46, 48:47). Úspešnou obhajobou si tak čiastočne napravil chuť po aprílovom prehratom titulovom zápase o dočasného šampióna ľahkej váhy proti Dustinovi Poirierovi.

Holloway výhrou nad Edgarom obhájil svoj opasok už po tretí raz v sérii. "Všetci mi hovorili, že s Edgarom nemôžem zápasiť na zemi. Chcel som s ním zápasiť päť kôl, aby som dal jasne najavo všetkým, že som stále tu," uviedol Holloway po dueli.

V hlavnom predzápase večera si jednomyseľným verdiktom po 3 kolách poradila Brazílčanka Chris Cyborgová s kanadskou vyzývateľkou Feliciou Spencerovou. V ďalšom súboji by Cyborgová mohla vyzvať na odvetu krajanku Amandu Nunesovú, s ktorou utrpela prehru tvrdým knokautom v decembri uplynulého roka na podujatí UFC 232. Informáciu priniesol portál ESPN.com.