Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Hokejový obranca M. Štajnoch sa dohodol na spolupráci so Salzburgom

Na archívnej snímke v popredí obranca Martin Štajnoch. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Debut v drese Salzburgu by mal absolvovať vo štvrtkovom dueli proti EHC Black Wings Linz.

Salzburg 28. novembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Štajnoch po predčasnom konci v Jugre Chanty-Mansijsk zamieril do nadnárodnej EBEL. V utorok sa dohodol na spolupráci s rakúskym klubom EC Red Bull Salzburg.

Štajnoch už v utorok predpoludním trénoval s novými spoluhráčmi, debut v drese Salzburgu by mal absolvovať vo štvrtkovom dueli proti EHC Black Wings Linz. "Pricestoval som sem v pondelok z Bratislavy s mojou rodinou a už sa teším na prvý zápas v drese Red Bulls. Som zvedavý, ako sa mi bude dariť, je to pre mňa nová krajina, nová liga a samozrejme nové mužstvo. Nepoznám tu žiadneho hráča, to ale nie je problém. Videl som už v nedeľu zápas Salzburgu vo Viedni a som pozitívne prekvapený z úrovne hry," citoval slová 27-ročného beka portál erstebankliga.at.

So Štajnochom vedenie Jugry rozviazalo zmluvu pred týždňom, predtým ho už dvakrát umiestnilo na listinu nechránených hráčov. V prebiehajúcej sezóne odohral za tím z Chanty-Mansijska 21 zápasov, v ktorých nazbieral tri asistencie. Ďalšie tri stretnutia absolvoval v ruskej Vyššej hokejovej lige (VHL), v mužstve Rubinu Ťumeň si pripísal päť bodov (3+2). Štajnoch v minulosti okúsil KHL i v drese Slovana Bratislava, medzitým hral v českej extralige za Pardubice a Hradec Králové.