Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Veľké gesto fair play od hokejistu Bulíka: Urobil by to každý

Hokejista Tomáš Bulík, archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Útočník Hradca Králové sa vo víťaznom zápase s Brnom (5:1) priznal rozhodcovi, že spoluhráča Martina Zaťoviča zasiahol hokejkou do tváre on a nie súper, ktorý si tak nemusel odsedieť štyri minúty.

Hradec Králové 24. októbra (TASR) - Veľké športové gesto ukázal v nedeľňajšom súboji 15. kola českej extraligy slovenský hokejista Tomáš Bulík. Útočník Hradca Králové sa v domácom víťaznom zápase s Kometou Brno (5:1) priznal rozhodcovi, že spoluhráča Martina Zaťoviča zasiahol hokejkou do tváre on a nie súper, ktorý si tak nemusel odsedieť štyri minúty. Bulík tak svoje mužstvo síce obral o presilovku, vyslúžil si však pochvaly za gesto fair play.

Hradec viedol na konci druhej tretiny nad Brnom 2:1, keď domáci Radovan Pavlík padol po zásahu hokejkou na ľad. Jeho tvár zaliala krv a tak arbitri udelili útočníkovi Komety Martinovi Zaťovičovi za údajný faul trest na 2+2 min. Verdikt bol jasný, na svete bola dlhá presilovka pre Mountfield. Bulík však za rozhodcom osobne prišiel a priznal sa, že Zaťoviča trafila jeho hokejka. Trest sa tak nekonal. Fanúšikovia Hradca Králové v danej chvíli nechápali, čo sa deje a v hale spustili piskot. "Myslím si, že by to urobil každý," iba mávol nad svojím gestom Bulík. "Mal som ešte debatu s rozhodcom, vedel som, že to bola moja hokejka, tak nebolo čo riešiť," citoval slovenského hokejistu portál isport.cz.

Mnohí hráči by sa k zásahu nepriznali a volili by radšej tímový prospech v podobe početnej výhody, Bulík mal však jasno. Od spoluhráčov si za to nevypočul žiadne rýpanie. "Reakcie bolo úplne normálne. Vážne si myslím, že väčšina hráčov by sa takto zachovala. Nám sa to potom vrátilo, dali sme tri góly," vravel. Hradec napokon vyhral 5:1, hoci mu chýbali zranení slovenskí legionári Roman Kukumberg, Rastislav Dej, ako i ďalšie opory Andris Džerinš a Rudolf Červený. Bulíkov gól na 2:1 sa nakoniec ukázal byť víťazný. "Hokej nehrajú iba mená, dnes sme to ukázali. Každý z nás bojoval, 'makal', čo to šlo. Presne takto sa vyhrávajú zápasy," spokojne konštatoval Bulík.

Pre prešovského odchovanca to bol špeciálny zápas. Na prvý bod v drese Hradca čakal od minulej sezóny, v koncovke sa mu nedarilo. Až proti najofenzívnejšiemu tímu českej extraligy sa premiérovo strelecky presadil, navyše ku gólu pridal aj svoju prvú tohtosezónnu asistenciu. "Ani som na to veľmi nemyslel. Nastupoval som väčšinou v štvrtej formácii a snažil som sa plniť zadané úlohy. Chcem bojovať za Hradec aj ďalej," dodal.