Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

B. Bystrica zlomila Košice už v úvode, Bartánus: Ideálny začiatok roka

Na archívnej snímke Marek Bartánus. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Banskobystrickí hokejisti zdolali Košičanov 5:3, čím nielen potvrdili dlhodobú priaznivú bilanciu proti oceliarom, ale najmä ich vystriedali na prvom mieste v tabuľke.

Košice/Banská Bystrica 7. januára (TASR) - Zaujímavý hokej, emócie, atmosféra, góly. Nič z toho nechýbalo šlágru 39. kola hokejovej Tipsport ligy. Hráči Banskej Bystrice v ňom zdolali domácich Košičanov 5:3, čím nielen potvrdili dlhodobú priaznivú bilanciu proti "oceliarom," ale najmä ich vystriedali na 1. mieste v tabuľke.

Úradujúci majster vyhral v tejto sezóne všetky vzájomné zápasy s Košicami, pričom vo všetkých ťažil zo silných úsekov v tretinách. V prvom, treťom a štvrtom sa do výraznejšieho vedenia dostal v druhej časti, v druhom meraní síl mu trojgólovo vyšla druhá tretina. O rýchlych góloch "baranov" to bolo aj v 39. kole. "Sme za to veľmi radi. Zápas mal všetko čo mal mať. My sme mali výborný úvod, v druhej tretine sa však domáci na nás dotiahli. Napokon sme im vždy dokázali odskočiť a vďaka tomu sme ich predbehli na prvom mieste," uviedol útočník Marek Bartánus. Bystričania zarmútili jednu z najvyšších tohtosezónnych návštev v Steel aréne (5221 divákov) a potvrdili, že to na "oceliarov" vedia, vyhrali nad nimi piatykrát v rade. "Príliš sa nad tým nezamýšľame. Vieme, že máme úspešnú sériu aj proti Nitre, no vždy, keď ideme hrať do Košíc alebo do Nitry, tak sa sústredíme na najbližšiu tretinu a sústredíme sa na prvých dvadsať minút. Sme radi, že sme na prvej priečke, bol to nás cieľ. Do nového roka sme chceli vstúpiť víťazstvom a sme radi, že sa nám to podarilo," uviedol Bartánus.

Opačné pocity mali domáci Košičania. Tí už od 14. sekundy prehrávali, ich prvý gól prišiel až za stavu 0:3. "Odvíjalo sa to od prvej tretiny. Súper v nej hral výborne, my naopak. Boli sme si vedomí, že Banská Bystrica má výborné mužstvo a aj keď im chýba viacero hráčov, vždy to vedia dobre vyskladať a sú stále veľmi silní. V druhej tretine sme sa zmobilizovali, no oni majú skúsených hráčov, ktorí využili prečíslenia či presilovky a v kľúčových momentoch nám odskočili," poznamenal útočník Gabriel Spilar, ktorý v druhej tretine znížil na 2:3.

Ako rozhodujúci sa napokon ukázal gól Asselina na 3:5 v tretej časti, ktorým "barani" opäť odskočili súperovi na dvojgólový rozdiel. "Za takého stavu im stačilo hrať jednoducho a posielať puky von z obrannej tretiny. Majú skúsené mužstvo a vedia, čo majú robiť za takého stavu. Pre nás to už bolo ťažké." Spilara neteší, že jeho tím už dlhší čas nedokázal zdolať tohto súpera, v rozbore zápasu však naznačil možný recept do budúcna. "Myslím, že všetky tie zápasy boli ako cez kopirák. Vždy to bolo o ich výbornom nástupe do prvej tretiny. Na to si musíme dávať pozor a vziať si ponaučenie," uviedol Spilar.