Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Miškovec má na súpiske už 7 legionárov

Na archívnej snímke radosť hráčov Miškovca. Foto: TASR - Milan Kapusta

V maďarskom tíme, ktorý v sezóne 2018/2019 obsadil 10. miesto v Tipsport lige, nastalo v medzisezónnom období viacero zmien.

Miškovec 20. júla (TASR) - Kanadský hokejový útočník Francis Beauvillier sa stal už siedmym legionárom na súpiske DVTK Jegesmedvék Miškovec. Klub informoval o novej posile na oficiálnej stránke.

V maďarskom tíme, ktorý v sezóne 2018/2019 obsadil 10. miesto v Tipsport lige, nastalo v medzisezónnom období viacero zmien. Brankára Ádama Vaya nahradil Miklós Rajna, ktorý prišiel z konkurenčného MAC Budapešť. Okrem Beauvilliera pribudli do kádra aj ďalší štyria Kanaďania - obrancovia Nick Ross, Davis Vandane a útočníci Kyle Beach Mathieu Tousignant. V tíme pokračuje aj ich krajan Ryan Harrison a sedmičku cudzincov dopĺňa Slovinec David Rodman, ktorý prišiel z zo slovinského klubu HDD Jesenice. Trénera Glena Hanlona nahradil Slovinec Marcel Rodman.

Spomedzi hráčov s iným ako maďarským pasom už v kádri nefigurujú Američan Jameson Milam, Kanaďan Alexis Loiseau a ani Fín Rasmus Kulmala. Na súpiske tímu je po príchode Beauvilliera sedem legionárov, čo je maximálny počet, ktorý bude možné nasadiť do zápasov Tipsport ligy.