Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Útočník M. Hudec ukončí kariéru v drese baranov, má jednodňovú zmluvu

Na snímke Michal Hudec. Foto: TASR/Branislav Račko

Tridsaťsedemročný Hudec v slovenskej extralige v dresoch Slovana Bratislava, Banskej Bystrice, Nový Zámkov odohral spolu 429 zápasov


Banská Bystrica 18. októbra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Michal Hudec sa s profesionálnou hráčskou kariérou rozlúči v drese jeho bývalého klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica. Bývalý kapitán "baranov" definitívne zavesí korčule na klinec až po nedeľňajšom zápase Tipsport Ligy 2017/2018 medzi HC '05 iClinic Banská Bystrica a HC Nové Zámky, keďže s majstrom podpísal jednodňový kontrakt. Informoval o tom v stredu klub na oficiálnom webe.

Bývalý reprezentant Slovenska sa prvýkrát stal súčasťou klubu z Banskej Bystrice v roku 2010 a hneď ho menovali na post kapitána. Sezóna 2015/2016 bola jeho poslednou pod Urpínom. Tridsaťsedemročný Hudec v slovenskej extralige v dresoch Slovana Bratislava, Banskej Bystrice a Nových Zámkov odohral spolu 470 zápasov, v ktorých nazbieral 295 bodov (118+177).

"Potom, čo som ukončil kariéru, chcela Banská Bystrica, najmä prezident Juraj Koval, aby som sa rozlúčil v jej drese. Je to od neho obrovské gesto a pre mňa veľká česť, oficiálne sa rozlúčiť práve pred jej fanúšikmi. Pán Koval prišiel s tým, aby som pár dní potrénoval a dal pár striedaní. Ja som najprv pomerne dosť váhal a vzal si niekoľko dní na rozmyslenie, ale napokon som usúdil, že je to perfektný nápad. Teším sa na to. Osobne si to zatiaľ predstavujem tak, že pred skvelým publikom vyhrám úvodné buly a za pár sekúnd nič vážne nepokazím. Predsa len, je to riadny a vážny extraligový zápas a ani voči ostatným chalanom by to nebolo férové. Napokon, jedným z hlavných dôvodov, prečo som sa rozhodol skončiť bol zdravotný stav," povedal po podpise jednodňovej zmluvy pre TASR odchovanec "belasých", ktorý so Slovanom získal štyri majstrovské tituly a jeden bronz, v drese Banskej Bystrice pridal striebro a dva bronzy.

V českej extralige vybojoval bronz s Českými Budějovicami a na juhu Čiech si zahral aj Ligu majstrov. Hral aj za Vsetín, v zámorskej USHL nastúpil za Waterloo na 54 zápasov. V slovenskej reprezentácii odohral 40 zápasov a dal v nich 9 gólov. V roku 2006 bol na svetovom šampionáte v Lotyšsku, kde skóroval proti Ukrajine. V zbierke úspechov má aj bronz z MS do 20 rokov vo Winnipegu 1999.