Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kanadský kouč Banskej Bystrice Ceman je už na Slovensku: Teším sa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Úradujúcěho šampióna Tipsport Ligy čaká pod jeho vedením aj štart v Lige majstrov. Vo funkcii nahradil Vladmiíra Országha, ktorý bude viesť Slovan Bratislava v KHL.

Banská Bystrica 18. júla (TASR) - V utorok pricestoval na Slovensko nový kanadský kouč HC'05 iClinic Banská Bystrica Dan Ceman. Úradujúcěho šampióna Tipsport Ligy čaká pod jeho vedením aj štart v Lige majstrov. Vo funkcii nahradil Vladmiíra Országha, ktorý bude viesť Slovan Bratislava v KHL.

"Som veľmi šťastný a nadšený, že som v HC '05 iClinic Banská Bystrica. Teším sa, keď už začnem pracovať v novom klube. Pôsobenie v tomto klube je pre mňa obrovská výzva," povedal Ceman pre oficiálnu stránku klubu. "Organizácia sa mi veľmi zapáčila, taktiež na mňa urobil dojem hokej, ktorý som videl počas mojej návštevy Slovenska cez finále play off. Banská Bystrica je skvelé miesto na napredovanie ako pre hráčov, tak aj trénerov."

Banská Bystrica bude mať aj v nasledujúcej sezóne najvyššie ciele. "Nie je tajomstvom, že chceme vyhrať titul. Banská Bystrica ho získala v posledných dvoch sezónach, ale k nemu vedie dlhá cesta a navyše vyhrať chce mnoho klubov z ligy." So zmenami v kádri počas letnej prestávky je spokojný. "Som veľmi rád, že sme získali slovenských hokejistov, ale aj zámorské posily, pretože tie sú pre mňa veľmi dôležité a potrebné."

Ceman chce hrať v Lige majstrov s tímom dôstojnú úlohu: "Máme veľmi náročnú skupinu, preto by som nerád hovoril o nejakých striktných cieľoch. Chceme ísť od zápasu k zápasu a v každom jednom byť konkurencieschopným mužstvom. Nebudem hovoriť o tom, že máme za cieľ postúpiť zo skupiny. Našim cieľom bude odohrať šesť kvalitných zápasov a niektoré z nich sa pokúsiť vyhrať. Viem, že pred rokom Banská Bystrica porazila napríklad Tapparu."

Štyridsaťštyriročný Ceman pracoval v rokoch 2013 až 2018 v dánskom klube SönderjyskE, s ktorým získal dva majstrovské tituly (2013/2014, 2014/2015). Predtým viedol Vojens IK v druhej najvyššej dánskej súťaži (2012 - 2013) a ako hrajúci tréner pôsobil v škótskom Dundee (2010 - 2012). Počas hráčskej kariéry si v 90-tych rokoch minulého storočia v AHL obliekal dresy Kentucky, Portlandu a Providence, potom absolvoval viaceré európske zastávky.