Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Brankár Gračnar v hokejovom Poprade skončil, zamieril do Innsbrucku

Luka Gračnar, archívna snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ukončenie zmluvy v Poprade inicioval Gračnar, ktorý odchytal za kamzíkov 11 zápasov s priemerom 2,53 inkasovaného gólu na zápas a 93,01-percentnou úspešnosťou zásahov.

Poprad/Innsbruck 12. novembra (TASR) - Slovinský hokejový brankár Luka Gračnar ukončil svoje účinkovanie v HK Poprad. Jeho novým pôsobiskom sa stal HC Innsbruck, ktorý pôsobí v medzinárodnej súťaži EBEL. Oba kluby o tom informovali na oficiálnych webstránkach.

Ukončenie zmluvy v Poprade inicioval Gračnar, ktorý odchytal za "kamzíkov" 11 zápasov s priemerom 2,53 inkasovaného gólu na zápas a 93,01-percentnou úspešnosťou zásahov. "Luka je reprezentačný brankár a aby sa v národnom tíme udržal, potrebuje chytať. Spoločne s agentom nás preto požiadal o uvoľnenie do klubu, v ktorom bude mať istú pozíciu jednotky. Prišiel k nám po náhlom ukončení pôsobenia brankára Vladimíra Kováča. Dostal u nás priestor, ale od začiatku vedel, že naša stratégia je postavená na dvoch vyrovnaných brankároch a nikto nemá pevnú pozíciu. Tomáš Vošvrda chytá výborne a Luka neodchytal veľa zápasov. Mrzí nás situácia, ktorá nastala, ale tak to v hokeji chodí. O tom, že sa to môže stať, sme sa rozprávali na začiatku,“ uviedol riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Na vzniknutú situáciu chce vedenie klubu reagovať angažovaním nového brankára, po nedávnom odchode obrancu Lukáša Kozáka by mala prísť aj posila do defenzívy. Podľa Jurinyiho by malo ísť o fínskeho obrancu.