Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SZĽH a EUHL podpísali Memorandum o spolupráci

Na snímke prezident SZĽH Martin Kohút. Foto: TASR - Pavel Neubuaer

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a Európska univerzitná hokejová liga (EUHL) prehĺbia spoluprácu a budú hľadať cesty, ako vytvoriť podmienky pre hráčov, aby popri hraniu mohli i študovať.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja a vedenie Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) podpísali Memorandum o spolupráci. Zväz a liga prehĺbia vzájomnú spoluprácu a budú hľadať cesty, ako vytvoriť najlepšie podmienky pre hráčov, aby popri hraniu hokeja mohli aj študovať. "Univerzitný hokej vytvára most medzi juniorským a seniorským hokejom. Hráč sa teda v určitej fáze života môže rozhodnúť, či výkonnostne má na profesionálny hokej, alebo sa zaradí do života ako univerzitne vzdelaný človek, manažér, lekár a podobne," ozrejmil spoluprácu prezident EUHL Jaroslav Straka.

Slovenský zväz ľadového hokeja aj týmto spôsobom urobil krok k rozvoju slovenského hokeja. "Rozhodli sme sa vybudovať nový športovo-vzdelávací systém. Som rád, že sa nám po dlhých rokovaniach podarilo dohodnúť a že zaintegrujeme univerzitnú ligu do systému slovenského hokeja," povedal prezident SZĽH Martin Kohút.

"Systém fungovania univerzitnej súťaže je veľmi dobre nastavený. V podstate sme ho s vylepšeniami prebrali z USA. Nemôže sa stať, že by hráč respektíve študent flákal buď hokej alebo vzdelávanie. Je to totiž prepojené, a ak chce hrávať, musí dosahovať výsledky aj v škole," vysvetlil spôsob fungovania spoluzakladateľ EUHL Ľubomír Sekeráš.