Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejový zväz pripraví počas MS fanzóny v piatich mestách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Okrem oficiálnych fanzón Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v Bratislave a v Košiciach pribudnú aj fanzóny v Nitre, Trenčíne, Martine, Banskej Bystrici a Poprade.

Bratislava 19. marca (TASR) - Počas tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji (10.-26. mája) budú môcť fanúšikovia podporiť slovenskú reprezentáciu v piatich fanzónach rozmiestnených po celom Slovensku. Okrem oficiálnych fanzón Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v Bratislave a v Košiciach pribudnú aj fanzóny v Nitre, Trenčíne, Martine, Banskej Bystrici a Poprade.

"Vieme, že hokej je na Slovensku fenomén, zvlášť počas majstrovstiev sveta. Chceli sme preto priblížiť svetový šampionát aj ľuďom v ďalších slovenských mestách, aby zažili tú pravú eufóriu a atmosféru," uviedol v tlačovej správe riaditeľ marketingu SZĽH Vladimír Janček.

Fanúšikovia zažijú vo fanzónach slovenského hokeja koncerty slovenských interpretov, moderované vstupy a rozhovory so známymi ľuďmi z hokejového prostredia, súťaže a live prenosy zo všetkých slovenských zápasov na svetovom šampionáte. Pripravená bude aj interaktívna zóna s aktivitami pre starších, či detská zóna pre tých najmenších s maskotom MS 2019 Macejkom. Každý fanúšik sa bude môcť vyzbrojiť aj dresmi, šálmi a ďalším oblečením v stánku s merchandisom slovenského hokeja. "Vo fanzónach bude aj gastro zóna, takže všetci diváci môžu prísť rovno z práce, najedia sa, napijú, zabavia sa s blízkymi a uvidia hokejové zápasy z majstrovstiev sveta. Najdôležitejšie však je, že vstup do fanzón bude zdarma pre všetkých," dodal Janček.

Fanzóny slovenského hokeja otvoria svoje brány každý hrací deň vždy hodinu pred prvým zápasom a zatvoria sa hodinu po poslednom zápase. Priaznivci hokeja sa v nich budú môcť zabaviť dovtedy, kým bude hrať na MS slovenská hokejová reprezentácia.