Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SYMBOLICKÝ ŠTART: Ján Laco si o 9.19 h kúpil prvú vstupenky na MS 2019

Na snímke vľavo brankár slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Laco so zakúpenými lístkami počas oficiálneho spustenia predaja vstupeniek na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji na Slovensku (10. - 26. mája 2019) v spoločnosti Ticketportal v OC Centrál v Bratislave 19. septembra 2018. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský reprezentant tak odštartoval predpredaj, ktorý sa však, podobne ako pred MS v roku 2011, nezaobišiel bez technických problémov.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Prvú vstupenku na hokejové MS 2019 si v stredu kúpil brankár Ján Laco. Slovenský reprezentant symbolicky odštartoval predpredaj, ktorý sa však, podobne ako pred domácim šampionátom v roku 2011, nezaobišiel bez technických problémov. Nefunkčnosť systému poznačila aj náladu kupujúcich, ktorí neskrývali nervozitu a sklamanie.

V bratislavskom obchodnom centre stáli fanúšikovia v rade už o pol siedmej ráno, ten prvý však nemal vstupenky v ruke ani o pol jedenástej, teda vyše hodinu po spustení predaja so symbolickým termínom 9.19 h. "Systém funguje, ale nejdú nám tlačiť lístky. Problém sa snažíme riešiť," uviedla marketingová manažérka spoločnosti Ticketportal Stanislava Šebeňová. Neskôr sa už tlač rozbehla, ale spadol systém. Ešte väčšie problémy mali fanúšikovia, ktorí sa rozhodli kúpiť si vstupenky online na internete. Väčšina najdychtivejších sa viac ako hodinu vytrápila za obrazovkami a napriek tomu niektorí z nich vyšli naprázdno, lebo medzitým začal systém fungovať, ale najžiadanejšie balíčky neboli dostupné.

"Veľmi nás teší obrovský záujem fanúšikov o vstupenky na šampionát. Ten niekoľkonásobne presiahol záujem počas majstrovstiev sveta v roku 2011. Zvolili sme najskúsenejšieho partnera na poli predaja vstupeniek – spoločnosť Ticketportal. Tá má s predajom vstupeniek na také veľké podujatie najväčšie skúsenosti, keď zabezpečovala predaj aj pre šampionáty v roku 2011 a 2015. Mrzia nás technické problémy, ktoré sprevádzali začiatok predaja. Boli sme ubezpečovaní od nášho partnera, že systém bude fungovať bezchybne. Nestalo sa tak, ale sme radi, že Ticketportal situáciu promptne riešil," konštatoval prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút.

Ján Laco mal prirodzene vstupenky na MS vopred pripravené, slávnostná časť teda prebehla podľa plánu. "Samozrejme by som sa rád na MS predstavil ako hráč. Ale k tomu mám momentálne veľmi ďaleko. Šampionát je príležitosť pre všetkých, ukázať sa pred domácim publikom. O to viac ma teší, že som si prvú vstupenku mohol kúpiť práve ja. Veľmi ma teší, že hokejové majstrovstvá budú na budúci rok u nás v Košiciach a Bratislave. Je to príležitosť pre všetkých, ukázať sa pred domácim publikom."

Vstupenku si zabezpečil i bývalý úspešný reprezentant Ľubomír Višňovský. „Na šampionát sa veľmi teším, určite si pôjdem pozrieť nejaké zápasy naživo priamo do arény. V tejto chvíli to vidím na úvodné zápasy domácich hráčov s atraktívnymi súpermi - USA a Fínmi," prezradil hokejový majster sveta z roku 2002: "Šampionát v roku 2011 som zažil ešte ako hráč, v tej dobe tam nechýbala emócia a tiež ľudia s dobrou energiou. Teraz to okúsim už ako divák. Verím, že si to opäť užijem."

Ako prvý "radový" fanúšik sa k vstupenkám dostal Raymond Grell z Galanty, uvádzajú organizátori. Do Bratislavy vyrazil spolu s ďalšími kamarátmi už o 4.30 ráno: "Lístky sme si prišli kúpiť priamo do Bratislavy. Bál som sa, že cez internet sa mi to nepodarí. Plánujeme navštíviť všetky zápasy Slovenska. Na majstrovstvá sveta sa veľmi teším. Bude to veľký zážitok."

Prvé čísla budú k dispozícii neskôr, ale riaditeľ marketingu SZĽH Vladimír Janček uviedol: "Čísla sú vysoké už teraz. Hneď po spustení boli tisíce fanúšikov. To nás zaväzuje k tomu, aby sme MS pripravili čo najlepšie."

V prvej fáze predaja dali k dispozícii balíčky na základné skupiny a play off, denné vstupenky na stretnutia základnej časti a permanentky na všetky zápasy v Bratislave a Košiciach. V úvodnej časti bolo v predaji 30 percent vstupeniek. Druhá fáza predaja sa začne v decembri a k dispozícii budú denné vstupenky na play off zahŕňajúce štvrťfinále, semifinále, súboj o 3. miesto a finále. Posledná tretia fáza predaja, v ktorej budú k dispozícii vstupenky na jednotlivé zápasy, sa začne vo februári 2019.