Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nitra zdolala Košice 2:0

Hráči Nitry, ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

O góly sa postarali Tománek a König.

Nitra 25. novembra (TASR) - Prvýkrát od svojho príchodu nebude nechytal v domácom zápase v bráne Nitry Michal Valent, po prehre v Skalici sa n jeho miesto postavil Marek Laco. Hostia sa pod nitrianskym hradom predstavili bez Marcinka aj Bulíka. Od začiatku bola hra oboch celkov postavená na pozornej obrane, najväčšiu šancu prvej tretiny nevyužil domáci Hamrák, keď z ostreho ihla netrafil odkrytú časť Hylakovej brány.

V obrannom duchu sa apokračovalo aj po prvej prestávke a prvý gól padol až v 35. minúte, keď Jozef Stümpel adresoval prihrávku z rohu hracej plochy Romanovi Tománekovi a ten v pade namieril presne. O tri minúty už viedli "corgoni" 2:0, keď sa po spolupráci s Podstavekom dostal do šance obranca König a využil ju. V úvode tretej tretiny zvýšili hostia pod vplyvom gólového stavu ofenzívu, no Pašek ani Haščák dobré príležitosti nevyužili, na opačnej strane vyriešil ďalším gólom hroziaci závar pred košickou bránou Hylák. V závere zápasu ešte skóroval Podstavek, ale gól rukou nemohol platiť, a tak Nitra vyhrala 2:0.

Výsledok:

HK Nitra - HC Košice 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Góly: 35. Tománek, 38. König, Rozhodovali: Baluška - Návratek, Výleta, vylúčení: 6:6, vyššie tresty: Bača - Haščák (obaja 10 min za údery), presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2986 divákov.

Zostavy:

Nitra: Laco - Nádašdi, König, Vosátko, Ordzovenský, Trefný, Rais, Bača, Árvay - Kováčik, Chrenko, Jokila - Mašlonka, Stümpel, Tománek - Podstavek, Hamrák, Segľa - Kadura, Kmeč, Pupák

Košice: Hylák - Šeda, Novák, Deyl, Kolba, Takáč, Macejko, Gajdoš, Martin Chovan - Spilár, Jenčík, Haščák - Matúš Chovan, Slovák, Novotný - Ri. Huna, Ró. Huna, Svitana - Pašek, Mlynarovič, Jokeľ


Ohlasy trénerov:

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Diváci videli kvalitný hokej, Košice nás v úvode zatlačili, no ustáli sme to. V druhej tretine sme hru vyrovnali a dostali sa do vedenia. V závere sme to už ustáli, a tak ďakujem chlapcom za dobý výkon."

Milan Staš, tréner Košíc: "Začali sme aktívne, vytvorili sme si strelecké príležitosti, no nevedeli sme ich zrealizovať. V druhej tretine sme mali výpadok a Nitra sa dostala do vedenia. V tretej tretine sme už gól nestrelili a bez neho nemôžeme pomýšľať na dobrý výsledok."