Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Banská Bystrica prehrala doma so Zvolenom 2:3

Krídelník Zvolena Radovan Puliš (hore) a brankár Banskej Bystrice Robert Slipčenko pred inkasovaním vyrovnávajúceho gólu na 2:2. Foto: TASR/Dušan Hein

Bystričania doma nad Zvolenom nevyhrali 20 mesiacov.

Banská Bystrica 25. novembra (TASR) - Susedské derby nabudilo od úvodnej sekundy lepšie domácich. Súpera 'obrábali' zo všetkých strán takou intenzitou, že vznikla obava s otázkou, ako dlho takéto nasadenie vydržia. Vydržali celú prvú tretinu a žali úrodu. Strelili dva góly a lídra tabuľky zatlačili do hlbokej defenzívy.

Zvolenčania mali ťažké nohy, pomalšie korčuľovali a s energiou hospodárili úspornejšie, aj preto prehrávali o dva góly. Doplatili hlavne na mikroúsek so 44 sekundami, keď sa museli brániť v oslabení. V 12. min pri hre piatich na troch ako na tácke podal Hudec puk pred bránku a Handzušovi nebolo viac treba. Onedlho sa zasa prihlásil o slovo búrlivák Ján Sýkora, presilovka o jedného hráča v nadväznosti na predchádzajúcu ešte trvala, keď presne zamieril pod hornú žŕdku.

Najväčší rozdiel bol v disciplíne, 'rytieri' sa nechali vylučovať ako na bežiacom páse a keby ich 'barani' potrestali v tretine, keď si zahrali od 16. min dlhú štvorminútovú presilovku, asi by bolo po zápase. Druhá tretina priniesla obrat a nebyť vychýlenej mušky hostí, asi by sa skóre aj zrovnalo. Trestnú lavicu začali zapĺňať domáci, Richter si trebárs na ňu sadol s osemsekundovým odstupom dvakrát za sebou a aj oddychový čas trénera Országha napovedal, že vycítil hrozbu. Tesne pred prestávkou v 39. min v presilovke P. Zuzin švihom po nahrávke od Brabenca znížil P. Zuzin a pred treťou tretinou do výborného dramatického zápasu pridal ešte viac adrenalínu.



Bystričania doma nad Zvolenom nevyhrali 20 mesiacov, no komplikácia pre nich nastala v 43. min, najskôr so šancou Ďalogu a vzápätí gólom zblízka Puliša. V skvelej atmosfére vypredaného štadióna sa postupom času lepšie cítili Zvolenčania. Ku koncu si vytvorili obrovský tlak, ktorý prerušili zvolenskí fanúšikovia rozliatím piva na ľadovú plochu. Nebyť brankára Slipčenka, Ťavodova šanca v 55. min by už asi výsledkový rébus rozlúskla, potom Lamper zlikvidoval za zvolenskou bránkou Výborného, krv tiekla potokom a vyslúžil si 5 min trest a DKZ. Oslabenie domácich v najnevhodnejšom čase v nájazde takmer využil Chovan a onedlho sa presne strelou od modrej trafil Mucha a rozhodol. Domácim už nepomohol ani risk s odvolaním brankára 30 sekúnd pred koncom.

Výsledok:

HC'05 B. Bystrica - HKM Zvolen 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Góly: 12. Handzuš, 12. Ján Sýkora - 39. P. Zuzin, 43. Puliš, 58. Mucha. Rozhodcovia Kubuš - Gajan, Gavalier, vylúčení 5:4, navyše Lamper (B. Bystrica) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky 2:2, v oslabení 0:0, 3518 divákov.


Ohlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Veľmi dobre sme začali, aktívne, no štvorminútová presilovka nám uškodila, zbytočne sme vymýšľali. Zvolen prebral iniciatívu, zbytočnými faulami sme ho posadili na koňa a on to využil. Aj faul na konci zápasu Lampera zavážil, no nechcem ho posudzovať, pomôcť nám určite nepomohol."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Derby ako sa patrí, diváci mohli byť nadšení. Pre Bystricu sa zápas začal priaznivo, vybehla na nás, našťastie sme ustáli 4-minútové oslabenie a neprehrávali o tri. To bol dôležitý zlom, potom sme prebrali iniciatívu, ukázali charakter a zápas sme skončili tak, ako hráme v celej sezóne."

Ján Mucha, autor rozhodujúceho gólu Zvolena: "Gól ma potešil, v presilovke sme si verili a aj ju podľa želania zakončili, V prvej tretine na nás Bystričania vybehli, vždy to tak býva, my sme to podcenili, no od druhej tretiny sme šliapali naplno. Likvidačný faul na Výborného na konci zápasu bol dôležitý, vycítili sme šancu a dobre to dopadlo. Asi domácim došli po tom vypätí v prvej tretine sily, preto sme ich zatlačili. Inak atmosféra bola super, podporili nás v kúte aj naši fanúšikovia, ďakujeme im za to."