Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Trenčín podľahol Popradu po samostatných nájazdoch 2:3

Trenčan Peter Sojčík (uprostred) v akcii pred brankárom Popradu Dušanom Sidorom (vpravo), ktorého bráni spoluhráč Peteri Joonas Koskinen (vľavo). Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Rozhodujúci nájazd premenil Tomas.

Trenčín 25. novembra (TASR) - Popradčania nastúpili pod Matúšovým hradom pod evdením nového trénera Milana Jančušku. Úvod zápasu však patril domácim, keď Popradčania vážnejšie ohrozili brankára Škrečka až v 8. min. Trenčania potom hrali presilovku, ktorú síce nevyužili, ale 8 sekúnd po jej skončení Bokroš strelil úvodný gól zápasu. Domáci sa však dlho z vedenia netešili, lebo hostia o necelé dve minúty v presilovej hre zásluhou Šterbáka vyrovnali. V druhej tretine vynikli obaja brankári, Škrečko a Sidor, takže sa skončila bez gólov.

Nádej na víťazstvo v riadnom hracom čase vykresali domáci v polovici tretej tretiny zásluhou Klímu. Hostia sa však nevzdávali, snažili sa vyrovnať, čo sa im napokon podarilo v presilovej hre vďaka presnej strele Vandasa. Do konca tretej tretiny a ani v predĺžení už diváci gól nevideli a tak o víťazovi zápasu museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší Tatranci, keď rozhodujúci nájazd premenil Tomas.

Výsledok:

Dukla Trenčín - HK Poprad 2:3 pp a sn (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1) po samostatných nájazdoch

Góly: 10. Bokroš, 48. Klíma - 12. Šterbák, 55. Vandas, rozhodujúci samostatný nájazd Tomas. Rozhodovali: Konc, Gašparovič - Holienka, Zvrškovec, vylúčení: 5:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0. 1370 divákov.


Ohlasy trénerov:

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Chýbajú nám obrancovia a z toho pramenia aj lacné góly v našej bráne. Tak isto nám chýba osobnosť, ktorá by rozhodovala zápasy, napríklad v samostatných nájazdoch."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Dnešné dva body berieme všetkými desiatimi. Viac sme sa bránili, hlavne v úvodnej tretine,ale chlapci zabojovali, vyrovnali a nakoniec sme boli úspešnejší v samostatných nájazdoch."