Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hlas fanúšikov rozhodol, Škrtel je za február najlepší hráč Liverpoolu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Slovenský futbalový obránca zažíva najlepšie obdobie svojej kariéry. : "Chcel by som sa každému poďakovať. Som šťastný, že som získal túto cenu," povedal Škrtel.

Liverpool 8. marca (TASR) - Slovenského futbalistu Martina Škrtela určili fanúšikovia FC Liverpool za najlepšieho hráča mužstva v mesiaci február. Škrtel získal v ankete 46 percent z celkového počtu hlasov, 13 percent dostal rýchlonohý holandský krídelník Dirk Kuyt a s dvanástimi sa na 3. priečke umiestnil útočník tradičného anglického klubu Andy Carroll.

Dvadsaťsedemročný Škrtel prežíva pekné chvíle svojej kariéry. Liverpoolu pomohol finálovým gólom do siete Cardiffu k zisku Carling Cupu a koncom februára si už tretíkrát prevzal ocenenie pre najlepšieho slovenského futbalistu roka. Vyznamenanie od fanúšikov "The Reds" si urastený stopér tiež veľmi cenil: "Chcel by som sa každému poďakovať. Som šťastný, že som získal túto cenu. V tejto sezóne som strelil zatiaľ štyri góly, čo sa mi podarilo prvýkrát. Ešte je však pred nami veľa zápasov a ja verím, že nejaké ďalšie presné zásahy na moje konto pribudnú," citovala Škrtela oficiálna internetová stránka FC Liverpool.

V Premier League tímu Kennyho Dalglisha ruže nekvitnú. Súčasné 7. miesto má v tábore Liverpoolu ďaleko od spokojnosti. "Stále myslíme na 4. miesto. Budeme bojovať až do konca, hoci tá priepasť medzi nami a 4. miestom je 10 bodov, čo je veľa. Náš boj sa začína v sobotu zápasom proti Sunderlandu, ktorý je pre nás veľmi dôležitý. Pôjdeme krok za krokom a pokúsime sa do konca sezóny získať čo najviac bodov," dodal Škrtel.