Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slalom vo Wengene v jasnej réžii Hirschera, Andreas Žampa neštartoval

Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher počas 1. kola nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára alpských lyžiarov vo švajčiarskom Wengene 14. januára 2018. Foto: TASR/AP

Vo švajčiarskom Wengene si obhajca veľkého glóbusu utvoril náskok 35 stotín sekundy pred Švédom Andrem Myhrerom, tretí bol s odstupom 59 stotín sekundy Nór Henrik Kristoffersen.

Wengen 14. januára (TASR) - Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher sa suverénnym spôsobom stal víťazom nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára vo švajčiarskom Wengene. Druhého Nóra Henrika Kristoffersena predstihol o 0,93 sekundy, tretí skončil s ešte výraznejším odstupom Švéd Andre Myhrer (+1,72 s).

Obhajca veľkého glóbusu zaznamenal celkovo 53. triumf v seriáli SP, vďaka čomu zvýšil svoj náskok v celkovom poradí. Hirscher, ktorý počas svojej bohatej kariéry doposiaľ nikdy netriumfoval v slalome na slávnom Lauberhorne, položil základ úspechu už v prvom kole. V ňom si utvoril solídny náskok 35 stotín sekundy pred Švédom Andrem Myhrerom. V druhom kole pôsobil ešte svižnejším dojmom a v cieli ho delila od Kristoffersena takmer sekunda. "Toto víťazstvo pre mňa znamená veľa. Wengen bol posledným klasickým dejiskom seriálu, kde som ešte doposiaľ nevyhral," povedal Hirscher.

"Jednoducho je lepší, taká je pravda. Ale môžete si byť istí, že sa nevzdám a pokúsim sa byť rýchlejší ako Marcel," uviedol Kristoffersen, ktorý na rakúskeho fenoména a šesťnásobného víťaza veľkého krištáľového glóbusu stráca v hodnotení 174 bodov.

Slovenský reprezentant Adam Žampa nedokončil prvé kolo, rovnaký osud postihol aj ďalších 24 lyžiarov. Jeho brat Andreas sa mal vydať na trať s číslom 63, napokon však neštartoval.



výsledky slalomu SP vo Wengene:
1. Marcel Hirscher (Rak.) 1:45,45 min,
2. Henrik Kristoffersen (Nór.) +0,93 s,
3. Andre Myhrer (Švéd.) +1,72,
4. Ramon Zenhäusern (Švajč.) +1,81,
5. Leif Kristian Nestvold-Haugen (Nór.) +1,93,
6. Michael Matt (Rak.) +2,55, 7. Stefano Gross (Tal.) +3,09,
8. Alexis Pinturault (Fr.) +3,28,
9. Linus Strasser (Nem.) +3,44,
10. Marc Digruber (Rak.) +3,56