Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hádzanárky Holandska postúpili do semifinále MS po výhre nad Českom

Holandská hádzanárka Yvette Brochován (uprostred) a české hádzanárky Dominika Zachová (vľavo) a Markéta Jeřábková vo štvrťfinále majstrovstiev sveta v hádzanej žien Holandsko - Česko 13. decembra 2017 v nemeckom Magdeburgu. Foto: TASR/AP

Súperky zdolali 30:26.

Magdeburg 13. decembra (TASR) - Hádzanárky Holandska postúpili do semifinále MS v Nemecku. V stredajšom úvodnom štvrťfinálovom dueli zdolali v Magdeburgu Češky 30:26. V boji o finále sa stretnú s Nórkami, ktoré deklasovali Rusky 34:17.

Češky bojovali o semifinále prvýkrát v ére samostatnosti a boli Holanďankám rovnocenným súperom. Hoci im vstup nevyšiel a prehrávali aj o šesť gólov, polčas prehrali len o jeden. V závere pri dvojnásobnom oslabení ČR išli reprezentantky "Oranjes" do štvorgólového vedenia a to si už postrážili. Češky obsadili na šampionáte ôsme miesto.

Češky vylepšili svoje doterajšie maximum, ktorým bolo deviate miesto z roku 1993. "Je skvelé, že sme sa dokázali dostať medzi osem najlepších," citoval portál idnes.cz trénera Jana Bašného. "Až za niekoľko dní nám dôjde, čo sme vlastne dokázali. Myslím si, že bude ťažké zopakovať takýto výsledok," dodala česká kapitánka Iveta Luzumová.

výsledok:

štvrťfinále:

Holandsko - Česko 30:26 (17:16)


Nórsko - Rusko 34:17 (15:8)