Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Hádzaná: Považská Bystrica v skupine proti tímom z Chorvátska a Dánska

Na snímke radosť hráčov a fanúšikov Považskej Bystrice po skončení piateho zápasu finále play off Niké Handball Extraligy mužov v hádzanej MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov v sobotu 20. mája 2023 v Považskej Bystrici. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Považská Bystrica sa v EL predstaví premiérovo, ako slovenský šampión bola nasadená priamo do skupinovej fázy a pred žrebom ju zaradili do druhého koša.

Viedeň 21. júla (TASR) - Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa v základnej D-skupine Európskej ligy 2023/2024 stretnú s chorvátskym RK Nexe Našice, dánskym Skjern Handbold a víťazom kvalifikačného súboja medzi portugalským ABC Braga a slovinským tímom RK Trimo Trebnje. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni.

Považská Bystrica sa v EL predstaví premiérovo, ako slovenský šampión bola nasadená priamo do skupinovej fázy a pred žrebom ju zaradili do druhého koša. V skupine odohrá s každým súperom zápasy doma i vonku, do hlavnej fázy súťaže postúpia prvé dva tímy. Duely prvého kola skupinovej fázy sú na programe 17. októbra.

V skupinovej fáze EL bude v hre 32 tímov, rozdelených do ôsmich skupín. Vyvrcholí v decembri. Hlavná fáza súťaže so štyrmi skupinami po štyroch sa bude hrať vo februári a marci budúceho roka, potom nasleduje play off. Druhá najvýznamnejšia klubová súťaž na kontinente vyvrcholí turnajom Final Four koncom mája 2024.


žreb Európskej ligy 2023/2024

D-skupina: RK Nexe Našice, MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA, Skjern Handbold, víťaz ABC Braga/RK Trimo Trebnje