Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Grécke bazény potrebujú vianočný dar: vyhrievanie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Po prvý raz za posledných 16 rokov sa Gréci v novembri nezúčastnili na ME v krátkom bazéne. Dôvodom boli finančné problémy.

Atény 14. decembra (TASR) - Zlé deti podľa niektorých tradícií nedostávajú na Vianoce nič, len kus uhlia.

Mladí grécki plavci toto palivo potrebujú. Chýbajú totiž financie na vyhrievanie bazénov. Členovia mládežníckej akadémie Olympiakosu Pireus sa podľa agentúry Reuters snažia získať prostriedky na vyhrievanie plaveckých bazénov počas zimných mesiacov. Svoje priania preto spísali do listu Ježiškovi.

"Všetky naše priania sme dali dokopy vo viere, že majú špeciálny význam pre náš klub a celkovo pre plavecký šport," vyjadril sa na webovej stránke klubu tréner Spiros Bitsakis. Priania zahŕňali napríklad prosbu o silu a odvahu pre rodičov, aby deti privádzali na tréningy, či veľa uhlia pre všetky tímy, ktoré museli bazény uzavrieť pre nedostatok peňazí na zaplatenie vyhrievania. Týka sa to aj hlavného tréningového centra gréckych špičkových plavcov Zappeion v Aténach, ktoré museli na zimné mesiace zatvoriť.

Minulý mesiac aj Grécky olympijský výbor oznámil, že niekoľko športových zväzov bude musieť v januári prerušiť činnosť, ak sa finančné plány neprehodnotia. Na list, ktorý výbor poslal vláde, zatiaľ odpoveď neprišla.

Po prvý raz za posledných 16 rokov sa Gréci v novembri nezúčastnili na ME v krátkom bazéne. Dôvodom boli finančné problémy.