Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Myjava podľahla FK Senica 1:2

Kapitán Spartaku Myjava Martin Černáček (uprostred) strieľa cez brániaceho Seničana Martina Babica (vpravo) vyrovnávajúci gól na 1:1 do brány Milana Švengera (vľavo). Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O víťazovi regionálneho derby rozhodol Piroska.

Myjava 25. novembra (TASR) - Význam regionálneho derby bolo na tribúnach zaplneného myjavského štadiónu cítiť ihneď od úvodu zápasu. Na ihrisku to boli hostia, ktorí vstúpili aktívnejšie do duelu a už v 2. minúte zacentroval sprava Diviš a zblízka pohrozil hlavičkou Pavlík. V 10. minúte využili nedôslednosť myjavskej obrany hostia naplno, Piroska vysunul Štepanovského a ten sa zoči-voči Solničkovi presadil – 0:1.

Hráči Senice sa následne viac stiahli, domáci sa pokúšali presadiť centrovanými loptami. V 25. minúte zazmätkoval vo vlastnej 16-tke Siva, následná strela agilného Štepanovského nemierila presne. Vyrovnanie prišlo v 28. minúte, keď sa osvedčila silná zbraň "kopaničiarov". Rohový kop zahral Kuračka, predĺžená lopta doputovala k Černáčkovi a ten rozvlnil sieť – 1:1.



Aktivita zostala na domácich kopačkách aj v ďalších minútach. V 34. Kosík priťukol na hranici pokutového územia Sládkovi a ten z voleja mieril nad. Veľký závar priniesla posledná minúta prvého polčasu, keď po priamom kope Kuračku prišlo k viacerých dorážkam, obrana hostí však loptu vždy dokázala zblokovať.

Druhý polčas začal gólovo obdobne ako prvý. V 48. minúte Kuračka fauloval v 16-tke Diviša a pokutový kop premenil Piroska – 1:2. Na ihrisko sa s pribúdajúcimi minútami vkrádala čoraz väčšia nervozita. Domáci tréner sa snažil oživiť hru striedaniami. V 63. minúte zacentroval zľava Kuračka a Sládek pálil vedľa brány. V 72. minúte kopal Kuračka priamy kop z 20 metrov, jeho strela nemohla Švengera prekvapiť. V 80. minúte kopal rohový kop Bruško, Černáček nebezpečne hlavičkoval, Švenger vyrazil mimo brány.

Výsledok:

Spartak Myjava – FK Senica 1:2 (1:1)

Góly: 28. Černáček - 10. Štepanovský, 48. Piroska. Rozhodca: Valášek, ŽK: Kuračka, Ďuriš, Sládek (všetci Myjava), 2594 divákov.

Zostavy a striedania:
Spartak Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Ďuriš (62. Harsányi), Marček, Kuračka, Sládek, Kúkoľ (62. Bruško) – Kosík (75. Šebek)
FK Senica: Švenger – Štepanovský, Pavlík (46. Koutný), Brabec, Frýdek – Kalabiška – Wijlaars, Babic, Diviš (90. Varadi), Piroska (83. Diarrassouba) – Blackburn


Ohlasy trénerov:

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Senica dnes bola lepšia. Naši hráči ako keby nepochopili, čo je to derby. Nezačali sme dobre. Osobne mi tam chýbala väčšia kvalita, aj terén bol ťažký. Zápas ovplyvnil druhý gól, ktorý nás zrazil na kolená. Potom sme sa snažili, ale už to nebolo pravé futbalové. Seničania dali do toho srdce, mne to srdce dnes chýbalo."

Zdeněk Psotka, tréner Senice: "Zápas bol nadštandardný čo sa týka divákov a hlasiviek. Začali sme dobre a v úvode sme boli aktívnejší. Po vstrelenom góle sme prestali behať, Myjava bola potom lepším tímom, mala množstvo štandardných situácií. Do druhého polčasu sme nabádali hráčov, že musia do toho dať srdce, inak nemajú šancu uspieť. Boli sme potom lepší, viac sme napádali."