Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalisti Brazílie na úvod Copa America zdolala Bolíviu

Phillipe Coutinho, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Kanárikov najbližšie čaká v skupine súboj s Venezuelou.

Sao Paulo 15. júna (TASR) - Brazílski futbalisti úspešne vstúpili do 46. ročníka juhoamerického šampionátu Copa America. Domáci tím zvíťazil v noci na sobotu vo svojom úvodnom zápase v A-skupine v Sao Paolo nad Bolíviou 3:0. Zraneného Neymara zastúpil Philippe Coutinho, ktorý sa blysol dvomi gólmi.

Brazílčania mali od úvodu hernú prevahu, v góly ju však dokázali pretaviť až v druhom polčase. Coutinho otvoril skóre v 50. minúte z pokutového kopu a o tri minúty neskôr zvýšil náskok hlavičkou z tesnej blízkosti. Triumf favorita zavŕšil v 85. minúte striedajúci Everton.

Prvopolčasové vystúpenie päťnásobného svetového šampióna sa domácim fanúšikom veľmi nepáčilo a hráčov zaň "odmenili" v prestávke piskotom. Coutinho v druhom dejstve nespokojných priaznivcov rýchlo utíšil. "Piskot je súčasťou hry. Fanúšikovia nás chcú vidieť víťaziť a hrať dobre, preto bučali a pískali. Vždy si želáme ich podporu, no musíme sa koncentrovať na náš hlavný cieľ a to je vyhrať zápas," citovala agentúra AFP ofenzívneho stredopoliara FC Barcelona.

Brazílski reprezentanti nastúpili netradične v bielych dresoch, ktorými si pripomenuli 100. výročie zisku prvého juhoamerického titulu z roku 1919. Túto farbu mali naposledy na sebe v sútažnom dueli na MS v roku 1950. Bolívii pri narúšaní brazílskych akcií nahrával aj nekvalitný terén na štadióne Morumbi. "Ak mám byť úprimný, Brazília nás zdolala a zdolala nás jasne," vyslovil sa tréner Bolívie Eduardo Villegas.

"Kanárikov" najbližšie čaká v skupine súboj s Venezuelou (v stredu 19. júna o 2.30 SELČ), Bolívia nastúpi proti Peru (v utorok 18. júna o 23.30).



A-skupina:



Sao Paulo

Brazília - Bolívia 3:0 (0:0)

Góly: 50. a 53. Coutinho (prvý z 11 m), 85. Everton, 46.342 divákov.