Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Futbalisti Aston Villy vystrájali pred nočným klubom, dostali trest

Tréner Aston Villy Alex McLeish. Foto: TASR/AP

Finančné pokuty, ktoré im klub udelili, pôjdu na konto dvoch charitatívnych organizácii.

Birmingham 5. mája (TASR) – Vedenie anglického futbalového klubu Aston Villa potrestalo troch hráčov za účasť pri incidente, ktorý sa odohral v utorok v skorých ranných hodinách pred nočným klubom.

Previnilcami boli waleský obranca James Collin a stredopoliari Fabien Delph a Chris Herd. Trojica sa v piatok za svoje správanie ospravedlnila. Finančné pokuty, ktoré im klub udelili, pôjdu na konto dvoch charitatívnych organizácii.

"Táto udalosť vrhla zlé svetlo na náš klub a poškodila jeho reputáciu. Hráči musia preukazovať rešpekt sami pred sebou, ale aj pred klubom," uviedol kormidelník Aston Villy Alex McLeish. "Niektorí hráči porušili pravidlá, preto sme v utorok konali veľmi rýchlo. Veľmi nás sklamali," dodal.

Aston Villa momentálne bojuje o zotrvanie v Premier League, keď ju dve kolá pred koncom súťaže delia od zostupovej zóny len tri body. V nedeľu privítajú na domácom trávniku o Ligu majstrov bojujúci Tottenham Hotspur.

Delph je v súčasnosti zranený, ale Collins a Herd by nemali chýbať v kádri "Villans". "Dlžia nám to. Musia predviesť výkon, na ktorý budeme hrdí," uzavrel McLeish.