Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Ronaldo debutoval za Juventus, skóroval po ôsmich minútach

Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín počas prípravného zápasu Juventus Turín A - Juventus Turín B, 12. augusta 2018 v talianskom meste Villar Perosa. Foto: TASR/AP

Tradičný predsezónny zápas v štvortisícovej obci Villar Perosa neďaleko Turína pútal veľkú pozornosť a približne 5000 vstupeniek bolo vypredaných s výrazným predstihom.

Villar Perosa 12. augusta (TASR) - Cristiano Ronaldo dnes absolvoval zápasový debut v drese talianskeho futbalového klubu Juventus Turín. V prípravnom dueli proti vlastnému B-tímu sa gólovo presadil už v 8. minúte a prispel tak k hladkému triumfu 5:0. Ronaldo odohral iba prvý polčas.

Tradičný predsezónny zápas v štvortisícovej obci Villar Perosa neďaleko Turína pútal veľkú pozornosť a približne 5000 vstupeniek bolo vypredaných s výrazným predstihom. Celý deň platili v dejisku prísne bezpečnostné opatrenia. Villar Perosa je sídlo rodiny Agnelliovcov, ktorí vlastnia klub a od roku 1955 sa tu vždy pred štartom nového ročníka zídu futbalové hviezdy v prípravnom stretnutí.

Ronaldo nastúpil z základnej zostave a skóre otvoril po pase od spoluhráča Federica Bernardeschiho. V 18. minúte bol portugalský útočník aj pri druhom zásahu A-tímu, keď svojou aktivitou prispel k vlastnému gólu Riccarda Capelliniho. Ešte do prestávky pridal ďalšie dva góly Paulo Dybala. Do druhého polčasu už Ronaldo nezasiahol, piaty gól potom pridal Claudio Marchisio. Ako je v tejto exhibícii už zvykom, diváci v druhom polčase vbehli na ihrisko a duel tak trval iba približne 70 minút.