Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Realu pomohol VAR, o jeho výhre nad Espanyolom rozhodol Asensio

Marco Asensio, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Asensio po výbornej nahrávke Luku Modriča trafil ľavačkou opačný roh brány, ale čiarový rozhodca signalizoval ofsajd.

Madrid 23. septembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa po tesnom víťazstve 1:0 nad Espanyolom Barcelona vrátili na čelo neúplnej tabuľky španielskej La Ligy. Jediný gól duelu strelil v závere prvého dejstva Marco Asensio, potvrdiť ho musel až videorozhodca (VAR).

Asensio po výbornej nahrávke Luku Modriča trafil ľavačkou opačný roh brány, ale čiarový rozhodca signalizoval ofsajd. Opakovaný záber však dokázal, že 22-ročný španielsky zakončovaľ nestál mimo hry a jeho gól po konzultácii potvrdili rozhodcovia vďaka systému VAR. Asensio si tak otvoril strelecký účet v sezóne, jeho gól zo 41. minúty bol napokon jediný a rozhodol o zisku troch bodov. "Som rád, že VAR funguje. Hneď som povedal rozhodcovi, že si nemyslím, že som bol v ofsajde," povedal strelec gólu. Real mal pred rivalom FC Barcelona jednobodový náskok, ale "blaugranas" čakal ešte v nedeľu domáci zápas s Gironou.

Tréner Julen Lopetegui šetril po stredajšom zápase Ligy majstrov v Ríme opory Garetha Balea a Marcela a "biely balet" nepodal presvedčivý výkon. Real sa trápil najmä v koncovke, keď nevedel streliť druhý gól a tak sa o víťazstvo obával v podstate až do konca zápasu. Veľké šance nepremenili Casemiro a Mariano Diaz. Hostia najviac pohrozili v 65. minúte, keď Borja Iglesias trafil brvno brány Thibauta Courtoisa. "Sme smutní, pretože sme si mohli z tohto zápasu odniesť viac," povedal Iglesias podľa agentúry DPA. Francúzsky obranca Realu Raphael Varane bol s víťazstvom spokojný. "Espanyol dobre bránil, pôsobil kompaktne. Nemôžeme každý zápas vyhrať 5:0," podotkol.

Lopetegui vyzdvihol výkon barcelonského tímu. "Hrali sme proti nebezpečnému, kvalitnému súperovi, ktorý mal celý týždeň čas sa na nás pripraviť. Som spokojný, dosiahli sme dôležité víťazstvo v týždni, v ktorom sme hrali aj Ligu majstrov," uviedol kormidelník Realu. "Chceli sme v závere ešte niečo s výsledkom spraviť. Mali sme však premeniť šance, inak nemôžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Real si veľa príležitostí nevypracoval. Som veľmi hrdý na mojich hráčov," dodal tréner Espanyolu Rubi.