Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Neapol otočil duel s Udinese, Hamšík: Ukázali sme charakter

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Keďže Juventus zakopol na ihrisku Crotone (1:1), zaostávajú Neapolčania za úradujúcim majstrom už iba o štyri body.

Neapol 19. apríla (TASR) - Futbalistom SSC Neapol sa v stredajšom 33. kole talianskej Serie A podarilo znížiť stratu na lídra Juventus Turín. Vo víťaznom dueli s Udinese Calcio, v ktorom "Partenopei" otočili v druhom polčase skóre z 1:2 na 4:2, ukázalo podľa kapitána Mareka Hamšíka mužstvo charakter.

SSC v domácom zápase dvakrát prehrával, ale od 64.-75. minúty predviedol trojgólovú smršť, ktorou strhol víťazstvo na svoju stranu. Keďže Juventus zakopol na ihrisku Crotone (1:1), zaostávajú Neapolčania za úradujúcim majstrom už iba o štyri body. "Počas zápasu sme mali na 'Juve' až deväťbodovú stratu. Nakoniec je 'iba' štvorbodová. Opäť sme ukázali náš charakter, dokázali sme otočiť duel," povedal pre svoj oficiálny web Hamšík, ktorý hral do 57. minúty.

Neapol si výhrou zabezpečil minimálne druhú priečku v tabuľke. Juventus tak nebude môcť cez víkend ešte rozhodnúť o zisku majstrovského titulu, svojho siedmeho v sérii. V nedeľu privíta doma práve Neapol a ten by sa v prípade víťazstva priblížil rivalovi na rozdiel jedného bodu. Po "zápase jari" zostanú do konca súťaže už iba štyri kolá. "Dnes večer si trošku oddýchneme a od zajtra sa sústredíme na spomínaný duel. Bude to veľmi dôležité stretnutie, ktoré výrazne ovplyvní konečné poradie na konci sezóny," uviedol slovenský stredopoliar.

Nedeľňajší megašláger môže veľa napovedať do boja o titul. "Chceli sme proti Udinese veľmi zvíťaziť. Teraz strácame na Juventus štyri body a ideme do Turína správne naladení," vyhlásil Lorenzo Insigne, autor prvého gólu SSC v stredajšom zápase. "Proti Udinese sme ukázali, že máme srdce a odhodlanie a to musíme ukázať na ihrisku aj v nedeľu," citovala útočníka Neapola agentúra AP.

Juventus si remízou v Crotone skomplikoval situáciu. "Pred mesiacom a pol by sme s radosťou podpísali papier, v ktorom by sa písalo, že do zápasu s Neapolom pôjdeme so štvorbodovým náskokom. Bude to v nedeľu určite veľká bitka. Budeme hrať tak, aby sme získali maximálny počet bodov, samozrejme, výhra by bola pre nás obrovský krok vpred. Nech sa stane čokoľvek, o titule sa ešte v nedeľu nerozhodne," povedal tréner "starej dámy" Massimiliano Allegri.