Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Švédskych futbalistov trápila pred MS koncovka, Kórejčanov forma

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kórejčania budú chcieť prekvapiť, ale vytýkajú sa im nedostatky v defenzíve, i nepresvedčivé výkony v príprave.

Nižný Novgorod 18. júna (TASR) - Favoritom pondelňajšieho zápasu F-skupiny futbalových MS medzi Švédskom a Kórejskou republikou sú Európania. Švédi sa po postupe cez baráž na úkor Talianska nechcú nechať zahanbiť a v Nižnom Novgorode túžia do šampionátu vstúpiť víťazne.

Švédi sa ale potrebujú zlepšiť najmä v ofenzíve. V uplynulých troch dueloch totiž nestrelili ani jediný gól. "Tre Kronor" sa naposledy na MS predstavili v roku 2006, skončili v osemfinále. Ich hlavným cieľom je postup zo základnej skupiny. Tréner Janne Andersson stavil v zostave len na legionárov, Švédi nebudú mať po prvý raz v histórii na MS ani jedného hráča z domácej ligy.

Kórejčania budú chcieť prekvapiť, ale vytýkajú sa im nedostatky v defenzíve, i nepresvedčivé výkony v príprave. Bývalý reprezentačný útočník Bum-Kun Cha má vo veci jasno: "Sme najslabší tím v skupine." Na šampionát sa dostali z druhej priečky v A-skupine ázijskej kvalifikácie. V jej závere sa trápili herne i výsledkovo, čo stálo miesto trénera Uliho Stielikeho. Mužstvo prebral Šin Te-jong, ale aj na jeho hlavu sa zniesla vlna kritiky. Príprava na MS tímu nevyšla podľa predstáv, s Bosnou prehral 1:3, s oslabenou Bolíviou sa zrodila remíza 0:0 a v generálke prehrala Kórea so Senegalom 0:2.

Duel v Soči má výkop o 14.00 SELČ, ako hlavný rozhodca ho povedie Salvadorčan Joel Aguilar. V priamom televíznom prenose ho bude vysielať RTVS na Dvojke.


F-skupina, 1. kolo:
ŠVÉDSKO - KÓREJSKÁ REPUBLIKA,
pondelok 18. júna, 14.00 SELČ, Nižnij Novgorod (štadión Nižnij Novgorod)

hlavný rozhodca: Joel Aguilar (Salvador)

predpokladané zostavy:
Švédsko: Olsen - Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson -Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg - Toivonen, Berg

Kórejská rep.: Kim Sung-kju - I Jong, Kim Jong-kwon, Kim Min-u, Čang Hjon-su - I Če-song, Ki Song-jung, Ku Ča-čchol, Son Hung-min - Kim Šin-uk, I Sung-u