Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Senegalčania si veria, Japonci krotia optimizmus

Senegalský hráč Mbaye Niang oslavuje so spoluhráčmi svoj gól v zápase základnej H-skupiny MS 2018 vo futbale Poľsko - Senegal v Moskve 19. júna 2018. Foto: TASR/AP

Opatrní sú aj Senegalčania, ale víťazstvom nad Poľskom im rozhodne narástlo sebavedomie.

Jekaterinburg 24. júna (TASR) - Druhé zápasy v H-skupine na 21. MS v Rusku odštartuje v nedeľu podvečer o 17.00 súboj Japonska so Senegalom. Obaja majú po prvých dueloch plný počet bodov a v prípade výhry si jeden z nich môže zabezpečiť postup do osemfinále.

Tréner Japoncov Akira Nišino sa po triumfe nad Kolumbiou 2:1 v prvom dueli tešil, ale zároveň krotil prehnaný optimizmus. "Dosiahli sme však len prvé víťazstvo, takže počkáme s oslavami." Podobne sa vyjadril aj Šindži Kagawa, autor prvého gólu Japonska na prebiehajúcom šampionáte: "Ďakujeme za podporu, ale musíme zabudnúť minulosť a pripraviť sa na druhý zápas."

Opatrní sú aj Senegalčania, ale víťazstvom nad Poľskom im rozhodne narástlo sebavedomie. "Zdolali sme jeden z najlepších európskych tímov po výbornom taktickom výkone. Sme hrdí na to, že sme spravili radosť celej Afrike. Teraz sa musíme dobre pripraviť na náročný zápas s Japonskom," povedal po prvom zápase tréner "Levov od Tarangy" Aliou Cisse.

Stredopoliar Alfred N'Diaye rešpektuje silu súperov, ale zároveň si je vedomý aj potenciálu, ktorý majú Senegalčania: "Radamel Falcao, James Rodriguez, Robert Lewandowski čí Šindži Kagawa sú skvelí hráči. Tých však máme aj my. Vždy keď vyjdeme na ihrisko, nebudeme mať žiadny rešpekt voči našim súperom. Sme pripravení naplniť očakávania aj v zápase proti Japonsku."

Zápas na štadióne v Jekaterinburgu má úvodný výkop o 17.00 h SELČ, v priamom prenose ho bude vysielať RTVS na Dvojke.

H-skupina, 2. kolo:

JAPONSKO - SENEGAL, nedeľa 24. júna, 17.00 SELČ, Jekaterinburg (Centrálny štadión)

hlavný rozhodca: zatiaľ neurčený

predpokladané zostavy:

Japonsko: Kawašima - H. Sakai, Jošida, Šodži, Nagatomo - Hasebe, Šibasaki - Haraguči, Kagawa, Inui - Osako

Senegal: K. N'Diaye - Wague, Sané, Koulibaly, Sabaly - Gueye, A. N'Diaye - Sarr, Niang, Mané - Diouf

Tabuľka H-skupiny:

1. Japonsko 1 1 0 0 2:1 3

Senegal 1 1 0 0 2:1 3

3. Kolumbia 1 0 0 1 1:2 0

Poľsko 1 0 0 1 1:2 0