Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Weiss priviedol Gruzíncov k postupu: Som šťastný muž

Vladimír Weiss st., archívna snímka. Foto: TASR

Zverenci slovenského kouča suverénne ovládli 1. skupinu najnižšieho "poschodia" súťaže, keď v štyroch doterajších dueloch nazbierali plný počet bodov.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Vladimír Weiss priviedol futbalistov Gruzínska k postupu do C-divízie Ligy národov. Zverenci slovenského kouča suverénne ovládli 1. skupinu najnižšieho "poschodia" súťaže, keď v štyroch doterajších dueloch nazbierali plný počet bodov.

"Som šťastný muž," povedal Weiss pre oficiálny web Gruzínskej futbalovej federácie po utorňajšom hladkom triumfe na ihrisku Lotyšska 3:0. Jeho tím v tejto edícii LN ešte neinkasoval, má celkové skóre 9:0. Predtým vyhral v Kazachstane 2:0, doma nad Lotyšskom 1:0 a nad Andorrou 3:0. Po prvenstve v skupine tak živia Gruzínci šancu preniknúť cez divízne play off až na ME 2020.

V Lotyšsku sa gólom a asistenciou blysol 19-ročný stredopoliar Gentu Giorgi Čakvetadze, Gruzínci ešte navyše nepremenili za bezgólového stavu pokutový kop. "Toto bolo zatiaľ naše najlepšie vystúpenie. Ukázali sme vysokú hernú kvalitu a disciplínu. Našim cieľom bolo vyhrať skupinu a to sa nám podarilo," uviedol Weiss.

"Samozrejme, toto je iba prvý krok a máme ešte veľa práce. Vďaka patrí vedeniu gruzínskej federácie, ktorá nám dala dôveru a vytvorila nám podmienky na prácu. Myslím si, že gruzínsky futbal sa posúva dopredu a ľudia tu milujú futbal. Máme veľa talentovaných hráčov a ak všetci prejdú cestou ako Čakvetadze, budem ako tréner šťastný. V Gruzínsku pracujem už skoro tri roky a môžem povedať, že u nikoho som nevidel taký pokrok ako práve u neho," dodal slovenský kormidelník Gruzínska.