Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Taliani vnútili Holanďanom svoju hru

Taliansky hráč Nicolo Barella (hore uprostred) strieľa úvodný gól počas zápasu 1. skupiny A-divízie Ligy národov Holandsko - Taliansko v Amsterdame 7. septembra 2020. Foto: TASR/AP

V druhom stretnutí 1. skupiny A-divízie otočili Poliaci súboj s Bosnou a Hercegovinou a zvíťazili 2:1.

Amsterdam 8. septembra (TASR) - Futbalisti Talianska si po nepresvedčivom výkone v Lige národov a výsledku 1:1 s Bosnou a Hercegovinou napravili chuť víťazstvom 1:0 v Holandsku. V Amsterdame im k trom bodom v pondelkovom zápase 1. skupiny A-divízie stačila úspešná hlavička stredopoliara Interu Miláno Nicola Barellu v nadstavenom čase prvého polčasu.

Hráči z Apeninského polostrova tak natiahli sériu bez prehry na 16 duelov. "Mohli sme pridať ešte aspoň jeden gól, no aj tak som veľmi spokojný s výkonom a prístupom našich hráčov. Prísť do Amsterdamu a hrať s takouto mentalitou proti takému silnému mužstvu nie je nikdy jednoduché," pochválil svojich zverencov tréner Roberto Mancini podľa uefa.com.

Taliani dokázali rozvlniť sieť aspoň raz v každom z uplynulých 13 zápasov a v hlavnom meste Holandska nikdy neprehrali. "Už sú to dva roky, čo hráme na vysokej úrovni. Nastúpili sme proti skvelému tímu, no my sa vždy snažíme držať loptu a vnútiť súperovi našu hru. Som veľmi šťastný, hlavne preto, že to bol pre mňa zložitý rok, v ktorom som bojoval aj so zranením," povedal kapitán "squadry azzurra" Giorgio Chiellini.

"Oranjes" sa pred prázdnym hľadiskom nedostali k svojej povestnej útočnej hre. Potvrdili, že sa im proti Talianom nedarí. V uplynulých pätnástich meraniach síl ich dokázali zdolať iba raz. "Prehrali sme s veľmi dobrým tímom, ktorý chcel na ihrisku robiť v podstate to isté čo my. Iba rýchlo behať a tvrdo pracovať jednoducho nestačí. Keď sme sa dostali k lopte, nemali sme energiu. Hráči medzi sebou vytvárali veľké medzery," hľadal príčiny neúspechu dočasný tréner Holanďanov Dwight Lodeweges.

Ten s vysokou pravdepodobnosťou sedel na lavičke naposledy ako hlavný kouč, keďže bol iba náhradou za Ronalda Koemana, ktorý odišiel trénovať FC Barcelona. Po úspechu proti Poľsku (1:0) už druhé víťazstvo nepridal. "Nie je príjemné prehrať so špičkovým protivníkom, no je to dobrá šanca niečo sa naučiť. Stále sa môžeme posunúť vpred," podotkol.

V druhom stretnutí 1. skupiny A-divízie otočili Poliaci súboj s Bosnou a Hercegovinou a zvíťazili 2:1. Taliani sú na čele poradia so štyrmi bodmi, Holanďania a Poliaci majú tri a balkánsky tím uzatvára tabuľku s jedným bodom.