Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Ronaldo opäť chýba v nominácii Portugalska

Portugalský hráč Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty chýbal v septembrových dueloch národného tímu proti Chorvátsku a Taliansku preto, že sa chcel čo najskôr aklimatizovať v Juventuse po letnom prestupe z Realu Madrid.

Lisabon 8. novembra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo opäť chýba vo výbere reprezentačného trénera Fernanda Santosa. Úradujúci majstri Európy nastúpia bez svojho kapitána v Lige národov vonku proti Taliansku (17. novembra) a na domácom štadióne v Guimaraesi proti Poľsku o tri dni neskôr.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty chýbal v septembrových dueloch národného tímu proti Chorvátsku a Taliansku preto, že sa chcel čo najskôr aklimatizovať v Juventuse Turín po letnom prestupe z Realu Madrid. V októbri nebol súčasťou kádra na stretnutia s Poľskom a Škótskom po vzájomnej dohode s koučom Santosom a prezidentom Portugalskej futbalovej federácie (FPF) Fernandom Gomezom aj v súvislosti s jeho kauzou o údajnom znásilnení bývalej americkej modelky Kathryn Mayorgovej ešte v roku 2009.

Nominácia Portugalska na zápasy Ligy národov v Taliansku a doma proti Poľsku:

Brankári: Rui Patricio (Wolverhampton Wanderers), Beto (SK Göztepe), Claudio Ramos (CD Tondela)
Obrancovia: Cedric Soares (FC Southampton), Joao Cancelo (Juventus Turín), Jose Fonte (OSC Lille), Luis Neto (Zenit Petrohrad), Pepe (Besiktas Istanbul), Ruben Dias (Benfica Lisabon), Mario Rui (SSC Neapol), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
Stredopoliari: Andre Gomes (FC Everton), Bruno Fernandes (Sporting Lisbon), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Mario (Inter Miláno), Pizzi (Benfica Lisabon), Renato Sanches (Bayern Mníchov), Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers), William Carvalho (Betis Sevilla)
Útočníci: Bernardo Silva (Manchester City), Bruma (RB Lipsko), Goncalo Guedes (FC Valencia), Rafa Silva (Benfica Lisabon), Andre Silva (FC Sevilla), Eder (Lokomotiv Moskva)