Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Kongres UEFA v Helsinkách bude voliť členov VV , Laurinec nekandiduje

UEFA, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V slovenskej delegácii sú aj sú viceprezident pre štátnu reprezentáciu Karol Belaník a generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Slovenská delegácia pod vedením prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika sa v dňoch 4. a 5. apríla zúčastní na 41. riadnom kongrese UEFA v Helsinkách vo Fair Centre Messukeskus. Informoval o tom oficiálny web SFZ.

V slovenskej delegácii sú aj sú viceprezident pre štátnu reprezentáciu Karol Belaník a generálny sekretár SFZ Jozef Kliment. Okrem finančných bodov je zásadnou témou kongresu voľba členov výkonného výboru. Jeho zloženie prejde výraznou zmenou, pretože sa vymení polovica zo šestnástich postov v exekutíve, okrem iných členov sa skončí funkčné obdobie v nej aj Františkovi Laurincovi, bývalému prvému mužovi slovenského futbalu a čestnému prezidentovi SFZ. Na ďalšie volebné obdobie už nekandiduje.

V roku 2017 prišlo k výmene troch funkcionárov zastupujúcich Slovensko v štruktúre UEFA: Jozef Marko ukončil svoje pôsobenie vzhľadom na vekový limit, Jozef Záhorský sa stal riadnym zamestnancom centrály UEFA a Vlastibor Minarovjech ml. sa vzhľadom na pracovnú zaneprázdnenosť vzdal ďalšieho pôsobenia v UEFA.

Nahradili ich traja noví ľudia, po prvý raz bude mať slovenský futbal svoje zastúpenie aj medzi bezpečnostnými manažérmi. V tejto chvíli eviduje UEFA štrnásť Slovákov vo svojich službách. Na pozícii pozorovateľ rozhodcov kvinteto Ján Fašung, Ladislav Gádoši, Dušan Krchňák, Vladimír Medveď, Miroslava Migalová, na pozícii delegát zápasu – futsal Vladimíra Baďuru, delegátov zápasu Richarda Havrillu, Jozefa Klimenta, Michala Mertinyáka, bezpečnostného manažéra Petra Franceho, manažéra organizácie zápasu Lenku Gazdíkovú a Petra Pálenčíka, dopingových komisárov Luciu Knappkovú a Pavla Maloviča.

Agenda helsinského podujatia je naplánovaná na celú stredu, posledným bodom programu je stanovenie dátumu 42. riadneho kongresu v roku 2018, ktorý sa bude konať v Bratislave.