Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kahn spochybňuje účasť Neuera na MS, Bierhoff: Zostávam pozitívny

Na archívnej snímke uprostred vo výskoku brankár Bayernu Manuel Neuer. Foto: TASR/AP

Kahn v rozhovore pre televízny kanál Sport1 uviedol, že dlhodobá neprítomnosť Neuera môže nakoniec prinútiť trénera Joachima Löwa, aby ho nenominoval na MS.

Berlín 21. marca (TASR) - Bývalý nemecký futbalový brankár Oliver Kahn v stredu spochybnil účasť Manuela Neuera na majstrovstvách sveta v Rusku.

Kahn v rozhovore pre televízny kanál Sport1 uviedol, že dlhodobá neprítomnosť Neuera môže nakoniec prinútiť trénera Joachima Löwa, aby ho nenominoval na MS. Nemecký reprezentant si privodil v septembri na tréningu vlásočnicovú zlomeninu kostičky v ľavej nohe. Odvtedy sa na trávniku neobjavil. "Pre trénera je to ťažká situácia. Mal by ho vidieť v akcii, Neuer už mal mať o tomto čase odohrané jeden, alebo dva zápasy v Bundeslige," povedal Kahn. Manažér národného tímu Oliver Bierhoff dodal: "Predbežnú nomináciu oznámi tréner 15. mája, dovtedy bude mať Neuer čas, aby dokázal svoju spôsobilosť."

Bierhoff privítal rozhodnutie Neuera pripojiť sa k tímu pred prípravným zápasom Nemcov proti Španielsku, ktorý je na programe v piatok. "Všetci by boli radi, aby sa Manuel vrátil späť. Ja zostávam pozitívny."