Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Michalovce v nadstavbovej časti o titul opäť prehrali

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Michalovčania v priebehu štyroch dní podľahli rovnakým výsledkom aj druhému tímu z prvej trojky.

Žilina 20. apríla (TASR) - Futbalisti ŠKF Sereď zaznamenali cenné víťazstvo, keď v sobotňajšom zápase 5. kola skupiny o titul Fortuna ligy zdolali domáci MŠK Žilina 2:1.

Žilinčania nečakane už v 70. sekunde prehrávali 0:1, keď Kuzma prihral úplne voľnému Ivánovi a ten prekonal bezmocného Holeca. Sereď sa dostávala do šancí úplne jednoducho a domáci na to nedokázali zareagovať. V 11. min mohlo byť 0:2, keď sa obranca Sus dostal až pred bránu a jeho krížna strela vďaka teču tesne minula bránu.

Až potom sa domáci dostali do dobrých pozícií, ale ich pokusy sa neujali a vyrovnanie neprišlo. Sereď hrozila z každej šance, v 21. min Kuzma preveril pozornosť Holeca, ale ani Žilinčania nezaostávali. V 37. min sa neujala ani šanca Tomiča, ktorý prestrelil v dobrej pozícii a pred koncom prvého dejstva poslal loptu tesne vedľa Boženík.

Do druhého dejstva nastúpili domáci aj s najskúsenejším ligovým hráčom Pečovským a mali viac z hry, ale stále sa im nedarilo presadiť gólovo. Hlavičky Tomiča sa neujali, Káčer poslal loptu vedľa ľavej žrde a domácich potom vychytal aj Nwolokor.

V 70. min sa hostia dostali k protiútoku, striedajúci Lačný sa pohral s obrancami Žiliny a k pravej žrdi poslal Sereď do dvojgólového vedenia. O štyri minúty však Káčer napriahol z hranice šestnástky a znížil na 1:2.

Šošoni boli v tlaku, do šestnástky Serede lietal jeden center za druhým, ale hostia odolávali a držali pre nich veľmi priaznivý stav. Ďalšiu šancu spálil Kaša, keď v dobrej pozícii prestrelil bránu. V nadstavenom čase šiel do šestnástky aj gólman Žiliny Holec, ale ani to nepomohlo a Sereď si zo Žiliny odviezla všetky body.

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu. Neboli sme koncentrovaní, nemali sme nasadenie a tempo a inkasovali sme. Ťažko sa nám dostávalo do zápasu. Záver prvého polčasu sme mali dobrý, ale v druhom polčase sme už boli celkovo lepší."

"Súpera sme dostali pod tlak, vytvorili sme si veľa gólových šancí, bohužiaľ, sme ich nepremenili a súper nám z brejku dal druhý gól. Vrátili sme sa do zápasu gólom, mali sme v závere tlak, ale druhý gól sme už nestrelili."


Karel Stromšík, tréner Serede: "Po štyroch prehrách sme konečne zabodovali, z čoho sa tešíme, obzvlášť z toho, že sme vyhrali v Žiline. Vedeli sme, že domáci sú doma veľmi silní a kompaktní. Pripravili sme sa na to, že budeme musieť vychádzať z perfektnej, zaistenej obrany do rýchlych protiútokov, čo sa nám darilo."

"Domáci mali počas celého zápasu územnú prevahu, ale my sme mali vo viacerých situáciách aj šťastie. Zlomovým momentom bolo, keď náš gólman chytil tutovku, ktorá zrejme rozhodla o našom víťazstve."

MŠK Žilina – ŠKF Sereď 1:2 (0:1)

Góly: 74. Káčer – 2. Iván, 70. Lačný. . Rozhodovali: Ochotnický – Jekkel, Perát, ŽK: Bilas – Adekuoroye, Nwolokor, Ulrich, 1583 divákov

Žilina: Holec – Anang, Kaša, Lochošvili, Sluka – Diaz (46. Pečovský) – Káčer, Bernát (71. Škvarka) – Tomič (61. Gerebenits), Boženík, Mihálik

Sereď: Nwolokor – Sus, Michalík, Menich, Hučko – Bilas, Adekuoroye – Morong (74. Špehar), Pankaričan (57. Lačný), Iván – Kuzma (86. Ulrich)


Futbalisti DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v sobotňajšom zápase 5. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy o titul na pôde MFK Zemplín Michalovce 2:0.

Domáci tréner Anton Šoltis urobil oproti stredajšiemu pohárovému zápasu so Žilinou až sedem zmien v základnej zostave. Lepší štart do zápasu mal DAC, ktorý mohol skórovať po rýchlej kontre, strela Krištofa Vidu však opečiatkovala iba brvno.

V 10. minúte to skúšal michalovský kapitán Žofčák, po dlhočiznom lobe však aj jeho strela skončila na žrdi. Žofčák bol aktívny aj o sedem minút neskôr, ale jeho pokus išiel tesne vedľa. Krátko pred uplynutím polhodiny vytlačil Jedlicka Kountouriotisovu strelu na rohový kop a keď Žofčákova strela opäť skončila na žrdi, odišli mužstvá do šatní za bezgólového stavu.

V druhom polčase už hostia prevzali iniciatívu. Za svoju aktivitu boli odmenení v 57. minúte, keď sa Davisov priamy kop odrazil od michalovského múru za chrbát bezmocného Kiru. Od tohto momentu už DAC držal pevne opraty zápasu vo svojich rukách. Domácich do ničoho nepúšťal a v 78. minúte sa opäť strelecky presadil, keď po dlhej lopte za obranu skóroval Kristopher Vida. Michalovčania tak v priebehu štyroch dní podľahli rovnakým výsledkom aj druhému tímu z prvej trojky.

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Prvý polčas bol z našej strany výborný, chýbalo nám však trošku šťastia na otvorenie skóre. Keby sme z tých štyroch šancí jednu premenili, zápas by sa vyvíjal inak. Prvý gól súpera bol o šťastí. Nám futbal opäť ukazuje druhú tvár, opäť sa trápime v koncovke. Verím, že to v ďalších zápasoch zlomíme."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Nebol to z našej strany najlepší zápas ani najideálnejší výkon, som však veľmi rád, že sme získali tieto tri dôležité body. Súperovi chcem zložiť poklonu, v prvom polčase hral fakt dobre. Ja som bol cez prestávku dosť agresívny, trošku sme zmenili taktiku. Chceli sme, aby sa krídla do ofenzívy zapojili viac. Pri prvom góle sme mali šťastie, druhý bola parádna brejková akcia."


MFK Zemplín Michalovce - DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:0)

Gól: 57. Davis, 78. K. Vida. Rozhodovali: Marhefka – Vorel, Bobko, ŽK: Petro, Špiriak, Tounkara – M. Vida, 1954 divákov.

Michalovce: Kira – Špiriak, Carrilo, Beskorovajny - Rota, Grič, Turik (65. Danko), Kountouriotis (71. Diarra), Petro - Žofčák, Zacharkiv (65. Tounkara)

Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Huk, Davis (60. Šatka), Koné - Vida – Ronan, Kalmár - Čmelík (69. Bednár), Divkovič, K. Vida