Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Futbalista Muamba dal na rady lekárov a ukončil kariéru

Fabrice Muamba Foto: TASR/AP

Muamba bol po kolapse v dueli FA Cupu na White Hart Lane 78 minút bez známok života.

Londýn 15. augusta (TASR) - Anglický futbalista Fabrice Muamba ukončil na základe odporúčania lekárov aktívnu kariéru. V stredu o tom informovali predstavitelia tímu Boltonu Wanderers, ktorý v uplynulej sezóne vypadol z Premier League.

"Aj keď je pre mňa táto správa devastujúca, musím byť vďačný za to, že som. Milujem futbal a bolo pre mňa obrovským šťastím, že som ho mohol hrať na vrcholovej úrovni," vyhlásil Muamba.

"Vieme, že bude aj naďalej dosahovať fantastické veci. Napriek veľkému sklamaniu je najpodstatnejšie to, že žije," uviedol kormidelník Boltonu Owen Coyle.

Na snímke z ihriska odnášajú na nosidlách stredopoliara Bolton Wanderers Fabricea Muambu, ktorý skolaboval počas sobotňajšieho štvrťfinále anglického futbalového FA Cupu medzi Tottenham Hotspur a Boltonom Wanderers na White Hart Lane, 17. marca 2012.
Foto: TASR/AP


Dvadsaťštyriročný Muamba skolaboval na hracej ploche v marci počas štvrťfinále FA Cupu proti Tottenhamu Hotspur. Hoci nejavil 78 minút žiadne známky života, postupne sa zotavil. V minulosti bol reprezentantom Anglicka do 21 rokov.