Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bellarabi dostal za hrubý faul na Rafinhu štvorzápasový dištanc

Karim Bellarabi (vpredu). Foto: TASR/AP Photo

Brazílsky obranca má po faule čiastočne potrhané väzy v členku a od futbalu si niekoľko týždňov odpočinie.

Berlín 18. septembra (TASR) - Futbalový krídelník Karim Bellarabi z Bayeru Leverkusen spoznal trest za hrubý faul na Brazílčana Rafinhu v sobotňajšom bundesligovom dueli s Bayernom Mníchov. Ako uviedla agentúra DPA, Nemecký futbalový zväz (DFB) mu udelil štvorzápasový dištanc a pokutu 10.000 eur.

Dvadsaťsedemročný Bellarabi prišiel na ihrisko v 72. minúte a už o osem minút neskôr sa musel porúčať z trávnika po tom, čo trafil Rafinhu kopačkou do achilovky. Rozhodca mu dal za zákrok priamu červenú kartu. Brazílsky obranca má po faule čiastočne potrhané väzy v členku a od futbalu si niekoľko týždňov odpočinie. "Bellarabiho faul bol chorý a hlúpy. Bol to vyložený útok. Mal by zaň dostať trojmesačný dištanc," vyhlásil po zápase prezident Bayernu Uli Hoeness. "To nebola červená karta, ale dvojitá červená karta," hneval sa tréner majstra Niko Kovač.

Bellarabi sa k svojmu faulu vyjadril o deň neskôr. "Chcel by som sa ospravedlniť môjmu tímu a Rafinhovi za nepotrebný zákrok. Nechcel som nikomu ublížiť. Želám mu skoré uzdravenie," uviedol vo svojom vyhlásení. Bayern, ktorý vyhral doma nad Leverkusenom 3:1, prišiel v zápase aj o stredopoliara Corentina Tolissa. Francúzsky reprezentant a majster sveta z Ruska si z duelu odniesol pretrhnutý krížny väz a poškodený meniskus v pravom kolene a čaká ho niekoľkomesačná pauza.