Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

FK Senica hrala nerozhodne s 1. FC Tatran Prešov

Brankár Senice Petr Bolek Foto: TASR/Martin Baumann

Už v úvode zápasu sa domácemu družstvu zranil kapitán Gajdošík.

Senica 24. marca (TASR) - Seničania, ktorí mali v nohách náročný stredajší zápas štvrťfinále Slovnaft Cup-u, museli už v 14. min prehltnúť nepríjemnú pilulku, keď sa im zranil kapitán Gajdošík.

Ešte predtým však mohli otvoriť skóre zápasu hostia, Katonovu strelu z 20 m po chybnej rozohrávke senickej obrany zastavilo brvno Bolekovej brány. Na druhej strane v 20. min Ďuricov center takmer skončil za chrbátom brankára Jakuba Diviša, ktorý loptu s námahou vyrazil na roh. V 29. min si vytvorili obe mužstvá po jednej šanci. Najskôr Prešovčan Guba nebezpečne vystrelil, ale lopta letela tesne nad bránu.

Na druhej strane po centri Leala zle loptu vyrazil prešovský gólman, ale Jaroslav Diviš v ťažkej pozícii nenamieril presne. V nadstavenom čase prvého polčasu Seničania pekne zakombinovali, ale koncovke Martina Ďuricu chýbala presnosť. Začiatok druhého polčasu bol z oboch strán oveľa aktívnejší. Do útoku sa viac tlačili domáci, pričom Prešovčania využívali nebezpečné kontry.

V 49. min po krídelnej akcii Zošáka zakončoval zvnútra pokutového územia Katona, ale lopta po jeho strele minula pravú žrď domácej brány. O minút neskôr na druhej strane sa triasla konštrukcia prešovskej brány, keď po prihrávke Ďuricu strieľal pravačkou Černý. V 53. min podnikli Seničania rýchly protiútok, na konci ktorého bola tvrdá strela Jaroslava Diviša, ktorú jeho menovec v bráne hostí vyrazil na roh. V 58. min po strele Gubu lopta skončila na pravej žrdi Bolekovej brány. Potom sa hra odvíjala prevažne v strede poľa, až v záverečných 10 minútach, keď už Prešovčania boli viditeľne spokojní s bodom, vyvinuli Seničania tlak. Dvakrát sa dostal do zakončenia aktívny Jaroslav Diviš, najskôr po rohu Ďuricu sa lopta po jeho hlavičke obtrela o brvno prešovskej brány a potom po kombinácii loptu po jeho tvrdej strele vyrazil prešovský brankár a pred dobiehajúcim Bolinhom ju hosťujúci obrancovia odvrátili do bezpečia.


FK Senica - 1. FC Tatran Prešov 0:0

Rozhodoval: Samotný, ŽK: Jar. Diviš, Kriško, M. Ďurica, Bolinha - Lipták, Štetina, Krajník. 1258 divákov.

Zostavy a striedania:

FK Senica: Bolek - Štepanovský, Gorosito, Gajdošík (14. Pavlík), Leal - Kriško, Kóňa - Jar. Diviš, Černý (61. Bolinha), M. Ďurica - Blackburn (74. Hošek).

1. FC Tatran Prešov: Jak. Diviš - Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Heidenreich - Lipták - Lysjuk (46. Papaj), Katona, Adam (55. Štetina), Zošák - Guba (74. Střihavka)

Hlasy trénerov:

Libor Fašiang, asistent trénera Senice: "V prvom polčase sme hrali príliš upracovane. Po prestávke sme sa zlepšili, vytvorili sme si aj nejaké šance, ale bez gólového efektu. Mrzí ma, že v posledných troch zápasoch sme nedokázali skórovať. Toto je momentálne naša najväčšia indispozícia. V zápase sme prišli o kľúčového hráča, kapitána Gajdošíka. Pred nasledujúcim nahusteným programom je to pre nás veľká strata"

Sergej Kovalec, tréner Tatrana: "Senica mala za sebou ťažký pohárový zápas. Dnes to bol výborné stretnutie so šancami na oboch stranách. S výkonom svojich zverencov som veľmi spokojný."