Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Finále poznačila politika, Barcelončania vypískali španielsku hymnu

Futbalisti Valencie CF zavŕšili oslavy storočnice klubu triumfom v španielskom Kráľovskom pohári, keď vo finálovom zápase na sevillskom štadióne Benita Villamarina zvíťazili nad FC Barcelona 2:1 v sobotu 25. mája 2019. Foto: TASR/AP

Finále Kráľovského pohára sa stalo v uplynulých rokoch platformou, na ktorej Katalánci prejavujú svoj postoj k centrálnej vláde v Madride.

Sevilla 26. mája (TASR) - Fanúšikovia katalánskeho klubu FC Barcelona si pred sobotňajším finále Kráľovského pohára proti Valencii (1:2) neodpustili piskot počas španielskej hymny.

Finále Kráľovského pohára sa stalo v uplynulých rokoch platformou, na ktorej Katalánci prejavujú svoj postoj k centrálnej vláde v Madride. "Osloboďte politických väzňov", skandovali priaznivci Barcelony, ktorí odkazovali na uväznených separatistických politikov. "Nech žije Španielsko", kontrovali podporovatelia Valencie. Pokriky žiadajúce nezávislosť Katalánska sprevádzali celý duel, ktorý na sevillskom štadióne Benita Villamarina sledoval aj španielsky kráľ Filip VI. Informovalo o tom periodikum Marca.