Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

FIFA potrestala švajčiarskych reprezentantov varovaním a pokutou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Granit Xhaka a Xherdan Shaqiri dostali varovanie a pokutu 10.000 švajčiarskych frankov za nešportové správanie. Kapitán tímu Stephan Lichtsteiner varovanie a pokutu 5.000 švajčiarskych frankov.

Moskva 25. júna (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala trojicu švajčiarskych reprezentantov za gestá pripomínajúce albánsky národný symbol, ktoré ukázali po oslave gólov v stretnutí E-skupiny MS proti Srbsku (2:1).

Granit Xhaka a Xherdan Shaqiri dostali varovanie a pokutu 10.000 švajčiarskych frankov za nešportové správanie. Kapitán tímu Stephan Lichtsteiner varovanie a pokutu 5.000 švajčiarskych frankov, uviedla agentúra AP. Disciplinárna komisia FIFA mohla hráčov potrestať dvojzápasovým dištancom, pokiaľ by uznala, že by ich gesto provokovalo širokú verejnosť.

Xhaka a Shaqiri, hráči s kosovskými koreňmi, oslavovali presné zásahy nacionalistickým symbolom, keď skríženými rukami na prsiach znázornili dvojhlavého orla z albánskej vlajky. Kapitán Lichtsteiner sa k oslave pripojil.

Kosovo vyhlásilo v roku 2008 nezávislosť od Srbska, ktoré jeho suverenitu stále odmieta uznať. Obyvateľstvo Kosova tvoria prevažne etnickí Albánci.