Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

F1: Promotér VC Rakúska sa bude zaoberať sexizmom medzi fanúšikmi

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton z Británie riadi svoje auto počas kvalifikácie na pretekárskej dráhe Red Bull Ring v rakúskom Spielbergu v piatok 8. júla 2022. Foto: TASR/AP

Témou boli aj reakcie fanúšikov na samotné pretekanie. Desaťtisíce Holanďanov v piatok tlieskali pri kvalifikačnej havárii Lewisa Hamiltona.

Spielberg 10. júla (TASR) - Vedenie Formuly 1 odsúdilo údajný sexizmus, rasizmus a homofóbiu medzi fanúšikmi na VC Rakúska. Urážky medzi priaznivcami sa objavili vo videách na sociálnych sieťach a autority už podnikli v tejto téme ďalšie kroky.

"Dostali sme informácie o tom, že niektorí fanúšikovia boli terčom neakceptovateľných poznámok zo strany iných priaznivcov. Už sme o tom komunikovali s promotérom pretekov a bezpečnostnými zložkami," citovala DPA z oficiálneho vyhlásenia F1.

Témou boli aj reakcie fanúšikov na samotné pretekanie. Desaťtisíce Holanďanov v piatok tlieskali pri kvalifikačnej havárii Lewisa Hamiltona. Na minulotýždňových pretekoch v Silverstone zasa fanúšikovia jazdca Mercedesu bučali na úradujúceho šampióna Maxa Verastappena, keď poskytoval rozhovor. Hamilton ich správanie odsúdil, teraz to isté urobil aj Holanďan: "Je to škoda, pretože aj keď občas zvádzame extrémne tvrdé a napínavé súboje, tak je vždy je treba súpera rešpektovať."