Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

F1: Monoposty Williams budú v sezóne pilotovať Sirotkin a Stroll

Lance Stroll. Foto: adn.gpupdate.net

Na Strolla čaká druhá sezóna v F1. V minulej jazdil po boku Brazílčana Felipeho Massu, ktorý ukončil kariéru.

Wantage 16. januára (TASR) - Ruský pilot Sergej Sirotkin bude v nasledujúcej sezóne F1 jazdiť za britský tím Williams. Jeho kolegom bude Kanaďan Lance Stroll.

Dvadsaťdvaročný Sirotkin bol minulý rok skúšobný pilot Renaultu, na Strolla čaká druhá sezóna v F1. V minulej jazdil po boku Brazílčana Felipeho Massu, ktorý ukončil kariéru.

Sirotkin sa stane tretím Rusom, ktorý sa predstaví v F1 po Vitalijovi Petrovovi a Daniilovi Kvjatovi. Svoj debut by mal absolvovať na Veľkej cene Austrálie 25. marca. "Vyhodnotili sme všetky dostupné možnosti dospeli sme k presvedčeniu, že Lance a Sergej dosiahnu najlepšie výsledky pre náš tím. Filozofiou tímu vždy bola podpora a rozvoj mladých talentov. Sergej zapadá do našej koncepcie," uviedla šéfka tímu Claire Williamsová pre agentúru DPA.

Williams zároveň prezradil, že jeho testovacím pilotom bude Robert Kubica. Tridsaťtriročný Poliak zohrá dôležitú úlohu v príprave monopostu na novú sezónu. Zasadne do neho aj počas predsezónneho testovania na okruhu Circuit de Catalunya v Barcelone. Kubica sa snaží o plnohodnotný návrat do F1 po vážnom zranení z roku 2012, vlani už testoval s Renaultom.