Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Európska liga: Škrtel bude hrať v Trnave ako súper

Na snímke Martin Škrtel (Fenerbahce). Foto: TASR - Martin Baumann

Tridsaťtriročný stopér patrí k stabilným členom základnej zostavy tureckého klubu. V tejto ligovej sezóne odohral trinásť zápasov, v skupinovej fáze EL pridal štyri štarty.

Trnava 12. decembra (TASR) - Martin Škrtel je na Štadión Antona Malatinského zvyknutý v úlohe kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie, vo štvrtok sa však predstaví ako súper. Jeho Fenerbahce Istanbul odohrá na trávniku FC Spartak Trnava stretnutie záverečného 6. kola D-skupiny Európskej ligy.

Tridsaťtriročný stopér patrí k stabilným členom základnej zostavy tureckého klubu. V tejto ligovej sezóne odohral trinásť zápasov, v skupinovej fáze EL pridal štyri štarty. Vynechal len dva ligové súboje a duel proti Dinamu Záhreb koncom septembra pre zranenie. Trnavské prostredie si premiérovo vyskúša ako hosťujúci hráč: "Samozrejme, teším sa, je to po prvý raz, čo prichádzam na Slovensko hrať proti slovenskému tímu. Normálne, v reprezentácii tu hrám s domácim publikom, teraz to bude mierne odlišné. Pocity sú však rovnaké, som šťastný, že som v Trnave, a neviem sa dočkať výkopu."



Zápas je na programe o 21.00 h a Istanbulčania ho chcú využiť predovšetkým ako odrazový mostík do záveru kalendárneho roka. V EL si už v predstihu zabezpečili postup do jarného šestnásťfinále z druhej pozície, no v najvyššej tureckej súťaži sa im vonkoncom nedarí. V uplynulom kole prehrali na pôde Akhirasporu 0:3 a v tabuľke figurujú na predposlednej priečke, ktorá na konci sezóny znamená zostup. Mestský rival Basaksehir na čele tabuľky nazbieral v pätnástich dueloch o devätnásť bodov viac. Najnovší neúspech podľa tureckých médií rozhneval prezidenta klubu Aliho Koca natoľko, že tím musel cestovať domov približne 400 kilometrov autobusom namiesto súkromného lietadla.

V úvodnom vzájomnom stretnutí v Istanbule uspeli domáci 2:0. Vtedy ich ešte trénersky viedol Holanďan Phillip Cocu, ale neustál výsledkovú krízu a v súčasnosti je už vo funkcii jeho krajan a bývalý asistent Erwin Koeman. "Absolvujeme tréning, ráno oznámim zostavu. Máme tu osem hráčov z dvadsaťjednotky vrátane brankára a jeden sa pridá večer. Nastúpime však s najsilnejším mužstvom, aké máme momentálne k dispozícii. Je to pre nás dobrý zápas na získanie sebavedomia, poznáme náš najbližší program. Už sme postúpili, sme však profesionáli a musíme urobiť maximum pre Fenerbahce a pre našich fanúšikov," zdôraznil Koeman na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii. Pokiaľ jeho zverenci uspejú, prelomia negatívny trend štyroch súbojov v európskych súťažiach na pôde súperov bez víťazstva, v rámci ktorého trikrát prehrali.