Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EURO 2020: Rossi chce tri body: Triumf nad SR by bol veľký impulz

Na archívnej snímke tréner Marco Rossi. Foto: TASR - Marko Erd

Maďarskí futbalisti sa schádzali do tréningového kempu v Telki už v nedeľu večer a následne v pondelok cez deň.

Telki 18. marca (TASR) - Tréner maďarskej futbalovej reprezentácie Marco Rossi verí, že víťazstvo nad Slovenskom v úvodnom zápase kvalifikácie EURO 2020 (štvrtok, 20.45 h, Trnava) by znamenalo pre jeho zverencov veľkú vzpruhu do ďalších bojov a zvýšilo by to aj ich šance proti Chorvátom.

Maďarskí futbalisti sa schádzali do tréningového kempu v Telki už v nedeľu večer a následne v pondelok cez deň. Z 26-členného kádra chýbal iba útočník Krisztián Németh zo Sportingu Kansas. "Pred chvíľkou dorazil Tamás Kádár, pred ním Dominik Szoboszlai, ostatní sú už v Telki. Čakáme už len jedine na Krisztiána Németha z Ameriky. Chcem sa koncentrovať na dva dôležité aspekty - na taktiku a na psychológiu. Keď nastúpime s dobrým nastavením a nedostaneme sa pod tlak, potom môžeme v zápase odviesť dobrú robotu. Do taktických detailov sa nechcem púšťať, nechcem dať súperom informácie," povedal na pondelňajšej tlačovke hlavný tréner.

Rossi ešte nevie presnú zostavu, aká vo štvrtok nastúpi v Trnave, rozhodne o nej aktuálna forma hráčov. Taliansky kormidelník očakáva ťažký zápas, no verí v dobrý výsledok. "Bola by to obrovská psychická výhoda, ak by sme začali proti Slovensku dobre, veľký impulz, ak by sme zvíťazili," uviedol.

Do nominácie sa dostal aj osemnásťročný mladík Dominik Szoboszlai, ktorý pôsobí ako stredopoliar v RB Salzburg a v národnom tíme si odkrúti premiéru. "Je tu preto, lebo cítim, že teraz je na to správny čas. O tom, kto nastúpi, sa rozhodnem zajtra alebo pozajtra. Som rád, že sa Szoboszlai cíti na to, aby hral. Opakujem, v posledných mesiacoch sme každého detailne pozorovali," povedal Rossi.

Obranca Mihály Korhut si pochvaľoval dobrú náladu v tíme a verí, že úvodný zápas dopadne dobre. "Cítim sa dobre, som v dobrej forme, našťastie v novom mužstve som odohral všetky zápasy. V Telki je výborná atmosféra, som rád, že tu môžem byť. Cítim, ako keby sme hrali spolu pred dvomi týždňami. Na tréningoch musíme tvrdo pracovať, aby sme mohli so Slovákmi odohrať dobrý zápas," povedal.

Nominácia Maďarska:

brankári: Dénes Dibusz (Ferencváros Budapešť), Péter Gulácsi (RB Lipsko), Ádám Kovácsik (Mol Vidi FC)
obrancovia: Botond Baráth (Sporting Kansas), Barnabás Bese (Le Havre), Tamás Kádár (Dynamo Kyjev), Mihály Korhut (Aris Solún), Ádám Lang (FC Kluž), Gergő Lovrencsics (Ferencváros Budapešť), Willi Orbán (RB Lipsko), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
stredopoliari: Dániel Gazdag (Honvéd Budapešť), Dávid Holman (Slovan Bratislava), Zsolt Kalmár (FC DAC Dunajská Streda), László Kleinheisler (NK Osijek), István Kovács, Máté Pátkai (obaja Mol Vidi FC), Ádám Nagy (FC Bologna), Dominik Szoboszlai (RB Salzburg)
útočníci: Norbert Balogh (APOEL Nikózia), Balázs Dzsudzsák (Al-Ittihad), Filip Holender (Honvéd Budapešť), Dominik Nagy (Legia Varšava), Krisztián Németh (Sporting Kansas), Ádám Szalai (TSG Hoffenheim), Roland Varga (Ferencváros Budapešť)