Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Ecclestone chce VC Bahrajnu napriek nepokojom v krajine

Ecclestone opakovane potvrdil, že preteky F1 sa v krajine uskutočnia. "Vždy sa nájdu ľudia, ktorí sa vyhrážajú," povedal.

Melbourne 17. marca (TASR) - Vedenie motoristického seriálu F1 verí, že sa napriek nepokojom v Bahrajne v apríli napokon uskutoční v tejto krajine Veľká cena.

Pred rokom plánované podujatie F1 v tejto krajine z bezpečnostných dôvodov napokon zrušili. Protestujúci Bahrajnčania už napísali list šéfovi F1 Berniemu Ecclestoneovi so žiadosťou o zrušenie Veľkej ceny, naplánovanej na 22. apríla. "Organizovať preteky F1 v čase, keď žoldnieri v rukách vládnuceho režimu na uliciach zabíjajú deti, navždy poškodí reputáciu F1," uvádza sa v liste zo záveru februára adresovanom Ecclestoneovi. "Pán Ecclestone, sme veľmi sklamaní Vaším vyhlásením, ktoré potvrdilo organizovanie pretekov F1 v Bahrajne napriek politickým nepokojom, problémov s bezpečnosťou a porušovaniu ľudských práv. Žiadame o revíziu Vášho rozhodnutia a zrušenie pretekov F1 v Bahrajne. V opačnom prípade nemáme inú možnosť, ako urobiť všetko preto, aby sa preteky neuskutočnili."

Ecclestone opakovane potvrdil, že preteky F1 sa v krajine uskutočnia. "Vždy sa nájdu ľudia, ktorí sa vyhrážajú. Nemyslím si, že organizátori by riskovali. Uvidíme," povedal šéf F1. "Protestujúci nechcú násilie. Chcú iba s transparentmi stáť popri ceste, ktorá vedie na okruh. Nikto nebude strieľať."