Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Dudoviča angažovalo Växjö Vipers, bude prvý Slovák vo švédskej lige

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Som ofenzívny hráč a využijem svoje gólové schopnosti, ktoré som získal počas pôsobenia vo švajčiarskej lige, citoval Dudoviča oficiálny web szfb.sk. Skúsený reprezentant podpísal zmluvu do roku 2026.

Zuchwil 20. februára (TASR) - Slovenský florbalový reprezentant Michal Dudovič bude od nasledujúcej sezóny obliekať dres švédskeho klubu Växjö Vipers. Dvadsaťpäťročný útočník pôsobí od roku 2016 vo švajčiarskom SV Wiler-Ersigen, s ktorým získal dva tituly. Dudovič bude prvý Slovák, ktorý si vyskúša pôsobenie v súťaži Superligan SSL, tá je označovaná za najlepšiu na svete.

"Vo Wileri som zažil skvelý čas a som vďačný za to, čo mi klub umožnil. Teraz dozrel čas na zmenu. Je to skvelý pocit dostať príležitosť vo Vipers a cítim sa touto výzvou veľmi inšpirovaný. Už dlhšiu dobu bolo mojím cieľom dostať šancu hrať v SSL, a samozrejme, je veľmi vzrušujúce hrať v tíme, akým je Växjö. Som skutočne šťastný a vďačný za túto príležitosť. Som ofenzívny hráč a využijem svoje gólové schopnosti, ktoré som získal počas pôsobenia vo švajčiarskej lige," citoval Dudoviča oficiálny web szfb.sk. Skúsený reprezentant podpísal zmluvu do roku 2026.