Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Dominika Cibulková je už v osemfinále dvojhry na turnaji WTA v Miami

Slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Zverenkyna chorvátskeho trénera Željka Krajana má na Floride už istú prémiu 39.000 USD.

Miami 25. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prvýkrát v kariére prebojovala do osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA Sony Ericsson Open v americkom Miami (dotácia 4,828 mili. dolárov).

V treťom kole ako nasadená šestnástka po výbornom výkone deklasovala Číňanku Ťie Čeng za 63 minút 6:2, 6:0 a odplatila jej prehru z Wimbledonu 2008.

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Cibulková v pondelok proti víťazke súboja medzi najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Bieloruskou Victoriou Azarenkovou a Britkou Heather Watsonovou.

Práve Azarenkovej podľahla vlani v 3. kole v Miami po trojsetovej bitke. Zverenkyňa chorvátskeho trénera Željka Krajana má na Floride už teraz istú prémiu 39.000 USD a 140 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulková v úvode zápasu s Ťie Čeng dvakrát stratila vlastné podanie, vždy však zakontrovala rebrejkom, od stavu 1:2 uhrala päť gemov v rade a prvý set získala jasne vo svoj prospech. V druhom dejstve slovenská jednotka vďaka aktívnej hre úplne ovládla dvorec, a súperke uštedrila "kanára". Za stavu 5:0 premenila pri podaní Číňanky hneď prvý mečbal. Ťie Čeng nedokázala ani raz v zápase vyhrať svoje podanie.

Cibulková po hladkom postupe do osemfinále v Miami netajila veľkú spokojnosť.

"Bol to môj doposiaľ najlepší zápas v tejto sezóne. Konečne som hrala výborný tenis. Ťie Čeng hrá plytko a rýchlo, no ja som hrala ešte rýchlejšie ako ona. Počas celého zápasu som výborne returnovala, o čom svedčí aj to, že súperka ani raz nevyhrala svoj servis. Z prvého i druhého podania som ju tlačila a získavala víťazné fiftíny. Dnes som mala zo svojej hry nozaj výborný pocit a hladké víťazstvo nad kvalitnou hráčkou je pre mňa veľkým povzbudením. V osemfinále sa budem snažiť nadviazať na dnešný výkon," povedala pre TASR Cibulková, ktorá počítala s tým, že v pondelok sa stretne so svetovou jednotkou Azarenkovou.

"Je to pre mňa veľká motivácia, veď "Vika" v tomto roku ešte neokúsila trpkosť prehry. Musím sa však v prvom rade sústrediť na seba. Verím, že opäť predvediem výborný tenis, vtedy sa proti mne ťažko hrá," dodala Cibulková.



dvojhra - 3. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) - Ťie Čeng (Čína) 6:2, 6:0