Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Doloncová si proti Slovensku odkrúti debut v otcovom rodisku

Dvadsaťtriročná moskovská rodáčka má v prípade neúčasti zranenej srbskej jednotky Any Ivanovičovej šancu nastúpiť už v úvodných sobotňajších dvojhrách.

Niš 7. februára (TASR) - Pre srbskú tenistku Vesnu Doloncovú bude mať víkendový zápas 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku v Niši špecifickú príchuť. Debut v prestížnej tímovej súťaži si totiž odkrúti v otcovom rodisku. Dvadsaťtriročná moskovská rodáčka má v prípade neúčasti zranenej srbskej jednotky Any Ivanovičovej šancu nastúpiť už v úvodných sobotňajších dvojhrách.

"Vždy som snívala o tom, že budem hrať raz za Srbsko. Som hrdá na to, že budem vo Fed Cupe debutovať práve v Niši - rodisku môjho otca Ratka. Teším sa, že ma príde povzbudiť rodina i priatelia," povedala pre portál juznevesti.com Doloncová, ktorá 22. januára dostala od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) zelenú štartovať za Srbsko v tímových súťažiach.

Rusko v minulosti v Pohári federácie neprezentovala. V roku 2010 sa vydala za Arsena Dolonca, vzdala sa svojho dievčenského mena Manasjevová a stala sa držiteľkou srbského pasu. "Po srbsky sa ešte dobre nedohovorím, no učím sa, každým dňom sa to zlepšuje," dodala Doloncová, ktorá vo svetovom rebríčku WTA momentálne figuruje na 92. mieste. Najvyššie bola 25. júla 2011, keď jej patrila 86. priečka.