Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Do Liberca ide Juraj Cebák a útočník Peter Galamboš, zmluvy na 2 roky

Juraj Cebák odohral poslednú sezónu v drese Banskej Bystrice. Peter Galamboš hral v martinskom tíme.

Liberec 12. júna (TASR) - Dve nové slovenské posily získal do svojich radov český extraligový hokejový klub HC Bílí Tygři Liberec. Obranu severočeského tímu vystuží Juraj Cebák, útočné rady rozšíri Peter Galamboš. S oboma, ako informuje klubový internetový portál, podpísalo vedenie dvojročné kontrakty, v Galambošovom prípade ešte vylepšený o prípadnú opciu na ďalší rok.

"Juraj Cebák má za sebou doteraz najúspešnejšiu sezónu v slovenskej najvyššej súťaži. Ako obranca sa vie presadiť tvrdou strelou od modrej, navyše je to pravák, ktorých máme v tíme málo. Okrem kvalitnej defenzívy a dobrej strely vie tiež pritvrdiť v obrane. Pre nás je to vhodný hráč aj do presilových hier," vyjadril sa na adresu Juraja Cebáka generálny manažér HC Ctibor Jech.

Ku Galambošovi dodal: "Je to ešte stále mladý hráč, ktorý v uplynulej sezóne urobil veľký pokrok. V Martine sa začal presadzovať strelecky, mužstvo dokázal 'ťahať'a máme na neho dobré referencie aj z reprezentačných výberov. Veríme, že sa v našom tíme dokáže presadiť."

Juraj Cebák odohral poslednú sezónu v drese Banskej Bystrice a v 58 zápasoch nazbieral 18 bodov (7+11).
Peter Galamboš sa v martinskom tíme po 53 odohraných stretnutiach zastavil na 33 bodoch (15+18).