Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Definitíva v kauze Niang vs. Spartak Trnava má padnúť vo štvrtok

Babacar Niang Foto: TASR/Pavel Neubauer

Futbalový klub Spartak Trnava už zaplatil bývalému hráčovi Babacarovi Niangovi sumu 28.500 eur.

Trnava 28. novembra (TASR) - Vedenie corgoňligového futbalového klubu FC Spartak Trnava uhradilo všetky dlhy, ktoré si nárokoval jeho bývalý hráč Babacar Niang a "bílím andelom" už nehrozí preradenie do druhej ligy. Celú kauzu majú zainteresované strany uzavrieť vo štvrtok, ale Spartak ešte stále môže prísť o tri body v tabuľke Corgoň ligy.

Na základe rozhodnutia Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA dlhoval Spartak Niangovi sumu 28.500 eur. "Náš klub včera uhradil požadovanú čiastku hráčovmu agentovi a taktiež aj poplatky FIFA za prerokovanie celej náležitosti. Následne sme doklady o transakciách predložili Slovenskému futbalovému zväzu, ktorý komunikuje s FIFA," uviedol PR a event manažér Spartaka Marek Ondrejka. Slová Ondrejku potvrdil trnavskému klubu aj hovorca Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný. "Spartak Trnava nám predložil všetky požadované doklady týkajúce sa platieb, my sme ich ďalej posunuli na FIFA. Disciplinárna komisia FIFA rozhodne, či bude trvať na odrátaní troch bodov Trnave, alebo zmení rozhodnutie. Následne nás bude o tom informovať. Malo by sa tak stať ešte zajtra, pred zasadaním našej disciplinárnej komisie, ktorá prípad uzavrie," cituje Čurného oficiálna tlačová správa Spartaka.

Slovenský futbalový zväz od disciplinárnej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) dostal 21. novembra fax, ktorého obsahom bola žiadosť o okamžitý výkon rozhodnutia DK FIFA z 9. marca o odpočítaní troch bodov A-tímu klubu FC Spartak Trnava v tomto súťažnom ročníku. Trnavčania a ani SFZ nedostali výrok Športového arbitrážneho súdu (CAS), na ktorý sa Spartak odvolal v prípade Nianga, nemohli urýchlene konať a považovali prípad stále za dočasne zmrazený.

CAS mal rozhodnúť už 6. septembra, výrok sa však na Slovensko nedostal. SFZ už preto poslal na FIFA žiadosť o prehodnotenie rozhodnutia o odpočítaní troch bodov.